Life&style

"Jesam li u krivu što sam sa svog vjenčanja izbacila muževog prijatelja jer je doveo – četvero djece?"

  • Vjenčanja sa ili bez djece izbor su svakog para koji na svojem vjenčanju određuje vlastita pravila
  • Iako su većinom djeca dobrodošla, ponekad se mlada i mladoženja odlučuju na svadbeno slavlje bez mališana
  • Ova mlada odlučila se upravo na takav potez, no ipak nisu svi poštovali njeno pravilo

Vjenčanja na koja nisu pozvana djeca uvijek su tema rasprava, posebno za roditelje s više male djece. Dovođenje djece na vjenčanje, pogotovo ako je vjenčanje od neke rodbine, često je lakša opcija za mnoge obitelji.

Izbjegavanje pronalaska dadilje i umjesto toga puštanje male djece da lutaju plesnim podijem ili diraju svadbenu toru često je noćna mora čijeg se ostvarenja boje mnogi mladenci. 

Djeca mogu preslatko upotpuniti svadbeni dan dok nose prstene ili cvijeće, no većini djece vjenčanja zapravo nisu zanimljiva. Tako je jedna frustrirana mladenka odlučila potražiti mišljenje na Redditu o tome je li u krivu oko odluke o svojem vjenčanju samo za odrasle.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

U svojoj je objavi ispričala svoju priču. “Moj suprug i ja vjenčali smo se prije dva tjedna. Odlučili smo se na vjenčanje bez djece zbog mjesta gdje se vjenčanje održavalo, izbora hrane, alkohola…"

"Uključili smo ovo pravilo u svaku pozivnicu pa i onu za najboljeg prijatelja mog muža, Lea, koji je udovac s četvero djece. Požalio se mom mužu zbog pravila, ali to je bilo to.”

“Na vjenčanju je moj suprug rekao kako je zabrinut da Leo neće doći jer mu ja nisam dopustila da dovede djecu, ali oko sat vremena kasnije počeli smo čuti buku. Ugledali smo Lea kako stoji tamo sa svoje četvero djece. Svađao se s osobljem jer nisu puštali djecu unutra."

"Osjećala sam se užasno jer je osoblje strogo ponavljalo kako djeca nisu dopuštena, a Leo je dozivao mog supruga da dođe. Bila sam jako uzrujana i posramljena, ali otišla sam razgovarati s Leom.”

“Rekla sam mu da odvede djecu pa se onda vrati ili mogu otići svi skupa. Uvrijedio se i rekao kako je ovo vjenčanje njegovog najboljeg prijatelja na koje je pozvan. Rekla sam da mi je žao, ali da smo tako odlučili te da bi to pravilo svi trebali poštovati. Osoblje ga je zatim ispratilo van zajedno s djecom."

Možda vas zanima Mladenka pozvala 100 gostiju na vjenčanje, ali je odbila za njih platiti večeru i smještaj: "Odvest ću ih na piće" Rubrika Life&style Life&style

“Vjenčanje se nakon toga nastavilo, ali moj suprug je bio ljut. Rekao je da sam ja kriva što je Leo propustio vjenčanje te da mu se više ne javlja zbog toga što sam učinila. Smatra da sam trebala učiniti iznimku. Jesam li ja se***a?"

Korisnici Reddita u komentarima su ubrzo počeli izražavati svoja mišljenja o ovoj svadbenoj drami.

“Nisi se***a." stoji u jednom od komentara. "Ako ste vas dvoje odlučili imati vjenčanje bez djece, nema smisla da radiš iznimke u zadnji čas. Leo je znao pravila i mogao se pripremiti ili uopće ne doći. Također, tvoj muž krivi pogrešnu osobu.”

“Nisi ti kriva, već Leo. I ja sam samohrani otac. Imam samo jedno dijete, no traženje dadilje je ono što odmah na početku trebaš naučiti. Tvoj muž također upućuje svoju ljutnju prema krivoj osobi. Ako je već toliko želio napraviti tu iznimku, trebao je to učiniti još prije vjenčanja, a ne na svečanosti.”, napisao je još jedan komentator.

Drugi su međutim bili drugačijeg mišljenja pa je tako jedan korisnik komentirao: “Ti si se***a. Čovjek je izgubio ženu i najbolji je prijatelj tvog muža. Da si mu dopustila da njegova djeca budu na vjenčanju to ne bi imalo nikakav negativan utjecaj. Spriječila si da njegov najbolji prijatelj svjedoči njegovom vjenčanju zbog nekakvog bezveznog pravila. To će trajno utjecati na njihov odnos.”

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Jedna je osoba pak zaključila da su svi u krivu. “Ti i tvoj muž ste se trebali apsolutno složiti oko odluke, a niste jer je on očito mislio da ima mjesta za iznimke i želio je da njegov prijatelj bude tamo. Ti si kriva jer ga nisi poslušala kad je rekao da želi da njegov prijatelj bude tamo. Mogli ste napraviti iznimku jer je to vaše vjenčanje."

"Da su se ostali žalili mogli ste objasniti situaciju i reći zašto ste mu dopustili da dovede djecu. Tvoj suprug je se***a jer to nije sve riješio prije vjenčanja, nego je dopustio da izbije scena. Njegov prijatelj je se***a jer je doveo djecu na vjenčanje koje je izričito bilo bez djece.”

Iako su mišljenja bila dosta podijeljena, većina se ipak složila da mlada nije bila u krivu što nije odustala od svojeg pravila za goste, slažeš li se s njima?

Možda vas zanima Zamjerio je ženi što nije očistila kuću prije nego što su mu došli prijatelji - evo što su mu ljudi poručili! Rubrika Life&style Life&style
 
Photo: Shutterstock

Komentari 0