- Kremaste i aromatične lazanje su pravo jelo za hladne večeri
- Kako bi bilo da kušaš jesensku varijantu ovog omiljenog talijanskog jela?
- Lazanje od bundeve su sezonsko jelo, a čak su i vegetarijanske
Jesensko vrijeme je vrijeme bundeva! A najbolje ga je proslaviti ukusnim i kreativnim receptima s bundevom. Što kažeš na lazanje od bundeva? Ovaj aromatični recept je idealan za hladne kišne dane i jednostavno je fenomenalnog svježeg okusa.
Sastojci
• ½ hokkaido bundeve
• 2 šake koštica bundeve
• 4-5 mini rajčica
• 6 listova za lazanje
Za umak
• 1 glavica luka
• 120 g naribanog sira (npr. planinski sir)
• 2 češnja češnjaka
• 100 g svježeg sira
• 450 ml mlijeka
• 1 žlica maslaca
• 2 žlice brašna
• sol i papar
• muškatni oraščić
• origano, timijan
Priprema
1. Operi Hokkaido bundevu pa je nareži na tanke ploške. Raščetvori rajčice. Nasjeckaj luk i češnjak te kratko poprži na malo ulja ili maslaca u tavi. Umiješaj brašno te pirjaj još minutu. Potom dodaj mlijeko te ostavi da krčka nekoliko minuta. Dodaj začine te umiješaj svježi i naribani sir. Pri tome ostavi malo naribanog sira za kasnije.
2. Namasti kalup za složenac dužine oko 25 cm. Poslaži slojevito najprije bundevu, a potom rajčice, nekoliko koštica bundeve, listove lazanje pa umak. Posoli te popapri. Zatim sve ponovi dva puta te završi s umakom i bundevom. Pospi s još kojom košticom te preostalim naribanim sirom.
3. Peci lazanje na 180 stupnjeva u pećnici oko 30 minuta prekrivene aluminijskom folijom. Potom otkloni foliju pa lazanje peci još 20-ak minuta dok ne nastane lijepa, hrskava i zlatnožuta korica.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.