- S ovim zdravim i ukusnim doručkom doista dugo ostajemo siti
- Osim toga, činimo samo dobro za svoje tijelo - ova žitarica po mnogočemu je čarobna...
- Što je najvažnije, može se pripremiti nabrzaka
Svi to znamo: ujutro obično nemamo dovoljno vremena za obilan doručak i želudac nam vrlo brzo počne zavijati od gladi. Ali, ako ujutro stekneš rutinu i znaš kako brzo spraviti doručak, možeš pripremiti ukusan, zdrav i zasitan doručak - usprkos kratkom vremenskom okviru. U krajnjoj liniji, doručak je najvažniji obrok u danu.
Jela sam zobenu kašu svako jutro dva mjeseca - evo što sam zaključila
Najvažniji sastojak: zobene pahuljice
A da se i ne spominju važni sastojci poput vitamina E, raznih vitamina B, aminokiselina, folne kiseline i minerala (poput cinka i magnezija), zobene pahuljice pružaju dovoljno kalorija da dan započne savršeno. S oko 370 kalorija na 100 grama, s ovim čudesnim pahuljicama ne unosimo masnoću i šećer, nego važna vlakna. Ona su odgovorna za oslobađanje inzulina, a s ovom superhranom dosadna želja za hranom stvar je prošlosti.
Kombinirati možeš kako želiš. Neko svježe voće (poput jabuka ili bobičastog voća) pruža potreban okus, a žlica meda ne samo da donosi slatkoću u snažni doručak, nego i podržava naše tijelo u borbi protiv upalnih bolesti zahvaljujući svom antibakterijskom učinku. Drugi važan dio našeg doručka svakako bi trebali biti orašasti plodovi. Bilo da su to bademi, lješnjaci ili orasi - oni našem tijelu osiguravaju važne bjelančevine i služe kao hrana za živce. Posljednje, ali ne najmanje važno, tu su i chia sjemenke. Bogate su vlaknima i tako usporavaju razgradnju ugljikohidrata. Uz visok unos bjelančevina, one također obuzdavaju apetit.
S ovim švedskim trikom će ti zobene pahuljice biti fantastično kremaste
Dodaj još prirodni jogurt bez šećera i izvrstan doručak je spreman. Nema ograničenja za maštu pri spravljanju ovog obroka.
Kuhana kaša ili nekuhana?
Zobene pahuljice trebaju malo odstajati u tekučini kako bi omekšale, a kaša se zgusnula. Upotrijebiti možeš malo mlijeka, vode ili jogurta, prema želji. To će ih učiniti i sočnijima, a kako bi ubrzala proces možeš kupiti sutnije mljevene pahuljice. Većinom ih ljudi jedu hladne. Ipak, još bolju kašu ćeš pripremiti kuhanjem.
Tekućinu ulij u posudu i pristavi na štednjak. Kad se tekućina počne zagrijavati, dodaj zobene pahuljice i miješaj, pazeći pritom da se kaša ne primi za dno. Što duže miješaš, to će kaša biti gušća. Kad je gotova, skini sa štednjaka i ostavite da se malo ohladi. Ulij u tanjur i dodaj što god ti srce želi: svježe ili sušeno voće, orašaste plodove, sjemenke, proteine, med, superhrane u prahu poput spiruline, psylliuma, moringe...
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.