Life&style

Zbog njih volimo čitati - 5 (zasad) natraženijih knjiga u ovoj godini

  • Možda i nismo u vrhu Europske unije kad je riječ o pročitanim knujigama, no neke knjige kod nas prolaze jako dobro
  • Provjerili smo koje su najčitanije knjige u ovoj godini
  • Na prvom mjestu je domaći autor, poznati zagrebački psihijatar  

Najnovija istraživanja o čitanju knjiga u Hrvata ne pokazuju baš ohrabrujuće brojke, no, ako malo zagrebemo ispod površine, situacija je sasvim drugačija. Čitanje je, prema brojkama iz knjižara, itekako popularno. Samo ove godine broj prodanih primjerka nekih naslova prelazi pet tisuća. Evo u kojim knjigama trenutačno najviše uživaju Hrvatice i Hrvati. 

1. Ima li života prije smrti? - Robert Torre


Ovogodišnji hitovi većinom su iz područja publicistike. Domaći autor Robert Torre poznati je zagrebački psihijatar koji se u svojoj knjizi uhvatio pitanja o smislu života.

 | Autor:

Kao kontroverzna osoba, on se ne libi izvrnuti sve prihvaćene istine struke naglavce i preispitati sve ispočetka. Nasreću, Torre je vrlo lucidan te ima razvijen smisao za humor. Nikada egzistencijalne teme nisu bile ovako zabavne i intrigantne. (MB Books, 129,00 kn)

  2. Okruženi idiotima – Thomas Erikson

Drugi ogroman hit među domaćim čitateljima dolazi nam iz Švedske. Tema su ljudski odnosi i kako ih poboljšati. Erison je iskusni komunikolog koji savjetuje brojne svjetske tvrtke o pitanjima međuljudske komunikacije. U ovoj knjizi podijelio je ljudsko ponašanje u četiri skupine te je svaku obojio jednom bojom.   | Autor:

Na zanimljiv način, i uz mnoštvo primjera iz života, autor nas vodi kroz misterije ljudskog ponašanja pružajući nam jednostavan okvir za manevriranje. Jeste li crveni, žuti, zeleni ili plavi tip? Saznajte u knjizi. (Poetika, 129,00)

Možda vas zanima Hura! Znamo kako više nikad nećeš ostati s praznom baterijom mobitela Rubrika Life&style Life&style

 3. Genijalna prijateljica – Elena Ferrante


Kada domaći (i svjetski) čitatelji nekoga zavole, tada je to velika ljubav. Talijanska autorica Elena Ferrante svojim je serijalom o životu dviju najboljih prijateljica na listama najprodavanijih knjiga već nekoliko godina. Prošle je godine objavljen prijevod i posljednje, četvrte knjige, a to se dogodilo u vrijeme kada je emitirana HBO-va, isto tako odlična, serija „Genijalna prijateljica”.

 | Autor:

Ove četiri knjige obuhvaćaju period od nekoliko desetljeća u kojima djevojčice postaju djevojke, a zatim i odrasle žene. No prijateljstvo među njima ostaje kao konstanta i podsjeća nas na uistinu važne stvari u životu. (Profil, 129,00kn)

 4. 12 pravila za život – Jordan B. Peterson


Poznati klinički psiholog Jordan B. Peterson u ovomu svjetskom bestseleru odgovara na najteža životna pitanja povezujući istine drevnih tradicija sa zapanjujućim otkrićima najnovijih znanstvenih istraživanja.

 | Autor:

U ovoj knjizi, jednoj od najpopularnijih publicistika posljednjih godina, pronaći ćete 12 vrlo jednostavnih, ali dubokih i mudrih pravila koja će vam pomoći da dovedete svoje misli, svoju osobnost i svoj dom u red te da radeći na vlastitomu poboljšanju ujedno poboljšate i cijeli svijet. Sve ovo zvuči vrlo ozbiljno – i jest takvo – ali način Petersonova izlaganja ideja je fascinantan, a učinio ga je jednim od najtraženijih govornika današnjice. (Verbum, 168,00 kn)

 5. Nadživjeti život – Kenan Crnkić


Najnovija knjiga s liste, objavljena prije nekoliko dana. Iz toga je jasno da se nije prodala u rekordnim brojkama, ali promocija kojom je predstavljena u Zagrebu ukazuje na veliku popularnost autora te vjerujemo da će uskoro postati bestseler.

 | Autor:

Ovo je treća Crnkićeva knjiga, a stiže nam kao završetak svojevrsne trilogije o uspjehu, sreći i životu, nakon „7 pravila uspjeha” i „Pazi kojeg vuka hraniš”. Crnkić svoje misli izlaže uz pomoć brojnih bezvremenskih priča punih mudrosti. Komentirajući ih, on drevna znanja nudi u modernom obliku te na taj način osvješćuje čitatelje o njihovom trenutačnom životu. (Iris Illyrica, 99,00 kn)

Možda vas zanima Spremna za promjenu? Ovih 10 frizura hit su ovog proljeća i nećeš im odoljeti! Rubrika Beauty Beauty
Photo: None

Komentari 0