Life&style

Zašto ne smiješ pokraj kreveta držati čašu s vodom?

Mnogi od nas nevečer ne idu u krevet bez da ponesu čašu vode sa sobom - jer piti je zdravo, zar ne? Pa zašto ne bismo srknuli ni pred spavanje, tijekom noći, ujutro? Evo zašto...

Objasnio je to u članku za Reader's Digest znanstvenik  Marc Leavey iz Mercy medicinskog centra u Massachusettsu koji žestoko odgovara ljude od držanja ne samo čaše vode već bilo kakvog pića preko noći pokraj kreveta. Što kaže? Noću se trunčice prašine sakupljaju na površini vode, jednako kao i bakterije, koji puta čak i mušice, komarci. U nerashlađenoj vodi sobne temperature batrerije se mogu razmnažati tako brzo da mogu utjecati na naše zdravlje.

via GIPHY

No čak i zatvorene posude, bočice, čaše s poklopcem imaju svoje nedostatke. Osoba koja ih prinosi ustima da otpije tako u tekućinu unosi znoj, prašinu i mrtve stanice kože. Bakterije se opet umnožavaju i ako poslije piješ tu vodu može ti biti zlo.

Možda vas zanima Zašto se trznemo kad tonemo u san? Rubrika Life&style Life&style

Dakle, ako želiš biti dobro hidratizirana tijekom noći i ujutro. preporuka je sljedeća: jednostavno u krevet moraš ponijeti i bocu s vodom i čašu. Svaki puta kad želiš piti, vodu natoči iz boce direktno u čašu i sve ispij. Eto mudrosti!

via GIPHY

Možda vas zanima Što položaj u kojem spavaš govori o tebi? Rubrika Life&style Life&style
Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0