Life&style

Zaljubili smo se u JYSK kolekciju za terase. Jedan je razlog dizajn, a drugi što spašava mora i oceane

  • Uvijek se veselimo novim stvarčicama i namještaju u ponudi švedskog brenda, jer dizajn je uvijek inspirativan
  • A održivom SADBJERG linijom za opremanje balkona, vrtova i terasa JYSK nas je još više razveselio
  • Pa su tako vrtni i lounge stolci načinjeni od plastičnog otpada iz oceana, a od boca se rade ručnici, a od morske trave kožare i tegle za biljke. Genijalno! 

Od modernog vrtnog namještaja od drveta koji nosi FSC® certifikat, do ručnika izrađenih od recikliranih plastičnih boca i ostataka industrijskog pamuka te vrtnih stolica od reciklirane oceanske plastike, JYSK proširuje održivu ponudu proizvod po proizvod, tjedan za tjednom do cijelih održivijih kolekcija. Pa je tako još jedna ekološki osvještena kolekcija pred nama, k tome još i šarmantna i lijepa... Što možemo tražiti više nego da se dobar skadinavski dizajn spoji s plemenitim ciljem?

Tako je JYSK, kako bi smanjio količinu oceanskog otpada odlučio udahnuti mu novi život i iskoristiti ga u proizvodnji SADBJERG linije za opremanje terasa. Plastika iz morskog otpada ugrožava naše zdravlje, ali i zagađuje obale i mora, a njenom prenamjenom nastala je liniju ovih vrtnih i lounge stolica koje su i na kraju korištenja, kada se rastave, u potpunosti reciklirajuće.

 | Autor: Foto: JYSK

Također, kako bi spriječio ilegalnu sječu i spaljivanje šuma sav drveni vrtni namještaj ovog trgovačkog lanca već nosi FSC® oznaku dok će sav drveni namještaj i ambalaža u cjelokupnom JYSK-ovom asortimanu istu oznaku nositi do kraja 2024. godine.

Zanimljiva je i održiva ideja posteljina od bambusa koja je izrađena od 60% pamuka i 40% FSC®-certificirane viskoze od bambusa, koji je zapravo brzorastuća trava te se prirodno obnavlja i rijetko ga treba ponovo zasaditi nakon što se posiječe. Mlade šume bambusa ublažavaju klimatske promjene jer prilikom rasta učinkovito vežu CO₂.

 | Autor: Foto: JYSK

Reciklirani materijali poput plastičnih boca i ostataka pamuka iz proizvodnje koriste se u preradi novih proizvoda poput ručnika dok se morska trava, kao brzorastuća vodena biljka koja se suši, koristi se kao prirodni materijal za izradu dekoracija za dom, od košara i pladnjeva, nosača za toaletni papir pa sve do tegla za cvijeće.

Klimatske promjene iz dana u dan utječu naš život, ali malim koracima svatko može pridonijeti čišćem i zdravijem okruženju. Održivost je tako važan dio JYSK-ove strategije koji već nekoliko godina radi na povećanju udjela eko i recikliranih materijala u svom asortimanu i ambalaži. 

 | Autor: Foto: JYSK

Možda vas zanima Kako stari drveni namještaj pretvoriti u novi u samo nekoliko koraka Rubrika Life&style Life&style
Photo: JYSK

Komentari 0