Life&style

Posteljina od bambusa sve je veći hit, a i zvijezda nove proljetne JYSK kolekcije

  • Kvalitetan san podrazumijeva i kvalitetnu posteljinu, a inovativna proljetna JYSK kolekcija prije jedan dragulj 
  • Bambus hladi i upijanja vlagu, gladak je, mekan i nježan za kožu. Ne čudi stoga što je sve popularniji materijal za izradu posteljina
  • Usto, ova biljka raste bez pesticida i umjetnih gnojiva, a prirodna tvar u bambusu sprječava nastanak i razvoj bakterija zbog čega je i prirodni antibakterik. Ne čudi što su posteljine od bambusa hit

Kad govorimo o spavanju i kvaliteti sna posljednjih godina fokus se s odgovarajućih madraca i jastuka proširio i na posteljinu. Naime, nije nevažan ni materijal od kojeg je ona načinjena. Govori se o svilenim jastučnicama koje neće uzrokovati bore, o posteljini koja se prilagođava godišnjim dobima pa nas tako ljeti hladi, prirodni materijalima...

JYSK-ove police ovih su dana bogatije za novu kolekciju posteljina, za toplije dane pred nama. Pozornost je dana malim detaljima koji ostavljaju veliki dojam, poput različitih uzoraka, tkanja, obruba, ali i održivih materijala. A kad govorimo o materijalima... istaknuti svakako treba JYSK Barbo set posteljine koji je izrađen od 60% pamuka i 40% certificirane viskoze od bambusa. Posteljina od bambusa sve je popularnija posljednjih nekoliko godina, i to s dobrim razlogom. Bambus hladi i upijanja vlagu, gladak je, mekan i nježan za kožu. Osim toga, sastoji se od velikog broja niti što znači da je vrlo kvalitetan, izdržljiv i ugodan.

 | Autor: JYSK JYSK

Za razliku od ostalih materijala bambus raste bez pesticida i umjetnih gnojiva. Sastav trave bambusa ima prirodnu tvar koja sprječava nastanak i razvoj bakterija zbog čega je bambus prirodni antibakterik i raspršuje mirise. Materijal je koji se najviše preporučuje ljudima koji pate od alergija na grinje ili kemikalije kojima se obrađuju ostali materijali. Nit izrađena od bambusove trave bolja je i sjajnija od pamučnih niti, a ovisno o postotku bambusa u tekstilu, on može imati mekoću i finoću poput svile ili kašmira.

Babro posteljina dostupna je u tri boje: tamnoplavoj, boji pijeska i tamnosmeđoj. No osim ovog seta od inovativnog materijala, JYSK kolekcija pozvaliti se može je još nekoliko šarmantnih posteljina iz nove ponude. 

 | Autor: JYSK JYSK

Pravi primjerak ljetne romantike je set Sussi posteljine od 100% pamuka s cvijećem koji se doima kao posveta prirodi. Kako bi se upotpunio romantični ugođaj, preporuka je kombinacija s jastučnicom Maj s vezenim cvjetićima. Ova posteljina odiše nostalgijom i budi lijepa sjećanja na posteljine naših baka.  

 | Autor: JYSK JYSK

JYSK je pripremio za svakoga po nešto pa tako imaju i novu liniju razigrane, cvjetne posteljine Inga od 100% pamuka perkala. Perkal je gusta tkanina koja je zbog svog ravnog tkanja i velikog broja niti primjetno čvršća od standardne vrste tkanja. Ova posteljina je i glatka te ima onu mekoću koju svi vole. Dizajn je romantičan, a boje prigušene i nježne, a kako bi se dodatno naglasio uzorak,  na jastučnice i navlaku dodan je obrub boje naranče.  

 | Autor: JYSK JYSK

Photo: JYSK

Komentari 0