Life&style

Zagrebački dućan snova: Pogledaj ove čarobne lutke kao iz bajke koje bi svako dijete poželjelo

  • Zahvaljujući kreativnim vilama iz studija Eventastic, možete oživjeti svoje najluđe snove i slaviti svoje važne trenutke kao u bajci. Vaši će gosti moći samo uzviknuti: “Kakav party!” 
  • Za miss7 magazin priču o Ivi Duduković i Dražani Paladin donosi Marija Pajić

U mirnoj zagrebačkoj ulici koja povezuje Varšavsku i Masarykovu, u Obrtničkom prolazu, smjestila se prava mala oaza dviju kreativnih vila koje posljednjih desetak godina kreiraju zabave koje oživljavaju bajke. Atelje Eventastica mjesto je koje su zaljubljenice u stil u svoje adresare upisale velikim slovima. Već pri samom ulasku u prostor jasno je da ovdje sve ima dušu! Bilo da ste u cvijetu mladosti ili da ste pripadnik zlatne generacije, ova atmosfera podsjeća na djetinjstvo i budi najčišće i najiskrenije emocije. Mnogi  od nas poželjeli bi da taj osjećaj potraje cijeli život. 

 | Autor: Mateja Vrčković Mateja Vrčković

Možda vas zanima miss7 magazin te čeka na svim kioscima, požuri po svoj primjerak! Rubrika Life&style Life&style

To su odavno shvatile majstorice Iva i Dražana, kreativke čiji rad mnogima već na prvi pogled izmami osmijeh na lice. Na stolu smještenom usred njihova ateljea nalaze se svijeće i cvijeće. U prostranim vitrinama stoji mnoštvo ručno rađenih unikatnih lutkica. U Eventasticu još nije razjašnjeno je li suradnja Ive i Dražane zapisana u zvijezdama, ali svakako je dobitna. „Pozitivne smo, radimo pozitivne stvari i to je zapravo manifest našeg stanja. Na našem tržištu kronično nedostaje pozitivne energije pa svakako ima prostora da se pojedina priča ispriča na unikatan i poseban način“, kaže Dražana.

 | Autor: Mateja Vrčković Mateja Vrčković

 „Iako izgleda bajkovito, naš je posao izrazito stresan i naporan jer svaki dan istječe neki rok i bavimo se nekim željama koje ne možemo dostići i ostvariti, ali s obzirom na to da ovaj posao neizmjerno volimo, pokušavamo sve navedeno zanemariti jer zadovoljstvo naših klijenata na kraju procesa naša je najveća nagrada“, govore u isti glas i time pokazuju kako je ključ njihova uspjeha i u tome što se odlično nadopunjuju. „Ja sam zadužena za kreativu, a Iva za logistiku“, kaže Dražana, no obje su ponajprije zadužene za ljude jer je njihova reakcija i zadovoljstvo daleko najvažnije u cijelom procesu rada. Pojavom Instagrama i Pinteresta ljudi imaju više želja, a one pokušavaju ostvariti sve što je moguće. No kažu kako ne prate trendove nego ih stvaraju.
Iva  je studirala predškolski odgoj, Dražana se posvetila studiju psihologije, a promotrimo li bolje, upravo ta znanja mogla su biti presudna u uspješnom kreiranju bajki. Stoga su poslušale srce i odlučile slijediti svoje snove. Od toga dana, prije otprilike deset godina, njihovi projekti služe drugima kao primjer. Čega god da se uhvate, naprave to na posve autentičan i jedinstven način. 

Možda vas zanima Garderoba store bazira se na sve popularnijem skandinavskom stilu te je prava oaza za sve ljubiteljice mode Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Mateja Vrčković Mateja Vrčković

Zanimalo nas je kreiraju li bajke u svojim životnim prostorima. „Kada je naš dom u pitanju, svaka ima svoj stil i ni jedna ni druga ne težimo nekim trendovima. Dom nam je više smirujuća oaza jer nam je to potrebno budući da na dnevnoj bazi radimo različite projekte i rješavamo različite situacije. Zapravo, dom je mjesto gdje ostvarujemo naše želje. Odmaramo se kada stignemo u moru obaveza“, otkrivaju. 

Možda vas zanima Nika Turković: Ovo je najskuplja stvar koju sam ikad kupila, ali ne žalim Rubrika Life&style Life&style

Kada padne mrak, posvećuju se nečem posve drukčijem – izrađuju dekorativne predmete i lutke. „Svaki put radimo nešto novo jer svemu pristupamo kao da je prvi put! Naš je moto – idemo napraviti nešto što nikada nismo. To je zapravo i najteže, ali kada vidiš što si napravio, bude ti drago da si uopće prihvatio takav izazov“, zaključuju. Dok je blagdansko razdoblje mnogima sinonim za odmor i opuštanje, za Ivu i Dražanu znači još više rada. Svakodnevno uređuju brojne prostore, ali nisu zapostavile  ni svoj atelje. Duh Božića viri iz svakog kutka, dođe vam da uzmete punč i samo sjednete i uživate. A slično je i u Šumici – novom najpoželjnijem mjestu za zabavu smještenom u sesvetskoj šumi, koja je vrhunac njihove kreativnosti.

 | Autor: Mateja Vrčković Mateja Vrčković

Photo: Mateja Vrčković

Komentari 0