- Šljive se sjajno kombiniraju s tijestima, osobito u pitama, savijačama i tartovima te raznim kolačima, što ih čini omiljenim voćem za kraj ljeta
- U mnoštvu inspiracija za deserete sa šljivama, izdvojili smo jedan od naših najdražih
- missGASTRO ima odličan recept za koji će se trebati malo pomučiti, ali se svakako isplati
Za jabuke u šlafroku su svi čuli i probali, a šljive u šlafroku? Ovo je starinski, pomalo zaboravljeni recept za pripremu poslastica od šljive. Umotane u tijesto, tople i slatke, obradovat će sve koji nikada nisu probali ovu poslasticu.
Za šljive u šlafroku je potrebno izdvojiti malo više vremena da se pripreme, ali trud se isplati. Tijesto se radi kao za palačinke, samo treba da biti gušće. U tijesto se umaču prepolovljene šljive i prže u ulju.
Šljive u šlafroku recept
Sastojci:
- 1000 g šljiva
- 250 ml mlijeka
- 250 ml mineralne vode
- 500 g brašna
- 3 jaja
- 2 žlice šećera
- 1/2 žlice šećera u prahu
- 1/2 žlice vanilin šećera
- Ulje
Priprema:
- Oprane šljive prepolovite i izvadite im koštice. Istucite jaja pa im dodajte mlijeko, mineralnu i šećer. dodajte brašno i zamijesite gusto tijesto.
- Zagrijte malo više ulja te komade šljiva pomoću vilice umačite u smjesu i stavljajte u ulje. Pržite dok ne porumene s obiju strana. Ocijedite šljive na papirnatom ručniku.
- Prije posluživanja pospite ih šećerom u prahu i vanilin šećerom.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.