- Sa šljivama se svašta može, a prvo što nam 'pada na pamet' je definitivno omiljena štrudla. I to ne bilo kakva štrudla
- Ova prefina savijača je savršen recep za kasno ljeto i ranu jesen, a okus je jednostavno neodoljiv
- missZDRAVA donosi vrlo efektan recept kojeg su mnogi dijelili na društvenim mrežama
Počela je sezona šljiva, a to znači da ćemo se u idućih mjesec-dva družiti s ovim omiljenim voćem. Zato je potrebno oboružati se savršenim receptima i dobro iskoristit idućih nekoliko tjedana, jer, nažalost, sezona šljiva ne traje dugo.
Jedan od naših omiljenih recepata je savijača sa šljivama, a ako se dobro pripremi, sigurno će raspametit sve ukućane i goste.
Šljive se vole s cimetom, no sjajno će se složiti i s vanilijom te bademima. Kombinaciji tako možeš dodati i skuhani puding od vanilije koji će štrudlu učiniti bogatijom i zasitnijom.
Također, tijesto svakako premaži maslacem kako bi bilo hrskavije, a savijaču možeš prije pečenja posipati i smeđim šećerom koji će se za vrijeme pečenja divno karamelizirati.
Sastojci:
- 6 listova tijesta za savijače
- 1000 g šljiva
- 80 g smeđeg šećera
- 80 g maslaca
- 100 g krušnih mrvica
- mljeveni cimet
- limunova korica
- 2 žlice kokosovog ili smeđeg šećera
Priprema:
Očisti šljive od koštica, izreži na četvrtine i pirjaj na maslacu i šećeru. Kada su gotove, dodaj im cimet i limunovu koricu.
List tijesta za savijače premaži maslacem, pa ga poklopi drugim listom koji zatim poškropi otopljenim maslacem i stavi šljive koje ćeš posuti mrvicama. Savij i stavi u lim.
Postupak ponovi sve dok ne potrošiš sav nadjev. Savijače namaži preostalim maslacem i peci 20 minuta na 200°C ili dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Dobar tek!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.