- Prefina slastica u kojoj se može uživati bez grižnje savjesti nazivaju i nazdravijom čokoladnom tortom
- Osim što nema brašna, nema ni mliječnih proizvoda niti rafiniranog šećera, a glazura se radi s avokadom
- Usprkos svemu, ili baš zato izuzetno je ukusna. Uvjerit ćeš se na prvi zalogaj!
Čokoladna torta u kojoj se može uživati bez prevelike grižnje savjesti zvuči nestvarno. Ipak, uz ovaj recept doći ćemo toj želji najbliže što možemo. Ova torta je bez glutena, mliječnih proizvoda i rafiniranog šećera te je upravo zbog toga mnogi smatraju najzdravijom čokoladnom tortom na svijetu.
Recept je objavljen na portalu Delicious, a preuzet je iz kuharice 'From Earth To Table', Terese Cutter.
Sastojci:
- 250 ml maslinovog ulja
- 250 ml čistog javorovog sirupa
- 8 jaja po mogućnosti iz organskog uzgoja
- žlica ekstrakta vanilije
- 1 1/2 žlica praška za pecivo bez glutena
- 120 g tamnog kakaa u prahu
- 600 g bademovog brašna
- 250 ml bademovog mlijeka
Čokoladna glazura od avokada:
- Meso 2 zrela avokada
- 125 ml čistog javorovog sirupa
- 125 ml kokosovog vrhnja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 1/2 šalice (60 g) tamnog kakaa u prahu, prosijanog
- Prstohvat morske soli
Priprema
- Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva Celzijevih i pripremi dva okrugla kalupa za tortu promjera 18 cm i obloži ga papirom za pečenje.
- Pomiješaj maslinovo ulje, bademovo mlijeko, javorov sirup, jaja i vaniliju.
- Za kremu stavi sve sastojke u blender i miksaj dok ne postane glatka i gusta. Stavi je u hladnjak.
- Prvi sloj torte premaži s dijelom kreme, zatim stavi drugi sloj torte i premaži s ostatkom kreme i najzdravija čokoladna torta je spremna za hlađenje, a za par sati i posluživanje.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
cheryy
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.