Life&style

Ove zamrznute namirnice i profesionalni kuhari kupuju zamrznute jer nimalo ne gube na kvaliteti

  • Teško je (osobito zbog nedostatka vremena) uvijek nabavljati svježe namirnice
  • Da, i profesionalni kuhari mogu nam preporučiti pokoju zamrznutu namirnicu
  • Prenosimo koje namirnice se isplati nabavljati zamrznute

Profesionalni kuhari uvijek stavljaju isključivo svježe namirnice u lonac? To i nije baš istina! Postoje neke stvari koje i profići rado kupuju zamrznute. Otkrit ćemo ti koje su to – pogledaj top-zamrznuti izbor profi-kuhara…

1. Kukuruz

Steven Lona, šef kuhinja u „Waterbaru“ u Kaliforniji: „Kad se kukuruz ubere, šećer u zrnima pretvara se u kukuruzni škrob. To znači da svježe ubran kukuruz postaje s vremenom manje sladak te nekako više kašast. Zamrznuti kukuruz nema tih problema i uvijek se možeš veseliti slatkim zrnima.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wanna know the secret to making frozen corn taste delicious? Hint: You don't BOIL it (or steam it). Kick your corn side dish up a notch and give this a try! ⁠ ⁠ ⁠Get the RECIPE from the link on our Instagram Profile (click here ->) @favoritefamilyrecipes⠀⁠ ^⠀⁠ ^⠀⁠ ^⠀⁠ #howtomakefrozencorn #Thanksgivingsidedish #frozencorn #cornsidedish #sidedish #corn #seasonedcorn #howtocookcorn #cornrecipe #freshcorn ⁠#favoritefamilyrecipes #favfamilyrecipes #FoodieRecipes #HomeMadeRecipe #MadeFromScratch #RecipeIdeas #recipeblog #recipeblogger #FoodBlog #FoodBlogger #InstaRecipe #InstaRecipes #RecipeGram #IGRecipes #InstaFood #FoodGram #FoodieGram #InstaFoodie #instagood #foodstagram ⁠

A post shared by Favorite Family Recipes (@favoritefamilyrecipes) on

2. Edamame

Jason Arbusto, šef kuhinje u hotelu „Creddock Terry“ u Sjevernoj Karolini: „Zamrznuta namirnica koju i kod kuće rado koristim su edamame mahune. Lako ih se ugrije u mikrovalnoj pećnici ili na pari, začini te jede kao grickalice prije večere. Još jedan način spravljanja koji jako vole moja djeca: edamame mahune s rižom pržene s drugim povrćem uz stalno miješanje. Nezrele mahune soje dobra su alternativa klasičnim mahunama. Djeca ih vole zbog manje intenzivnog okusa klorofila, a još su i slađe.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

➖E D A M A M E B Ö N O R➖⁣⁣ ⁣⁣ Efter att ha sett edamamebönor som snacks överallt på sociala medier, ville jag tillslut prova göra det! Tog inte alls lång tid att göra och resultatet: jättegott! 😋⁣⁣ ⁣⁣ Du behöver:⁣⁣ ✖️ Frysta edamamebönor⁣⁣ ✖️ Olja⁣⁣ ✖️ Sesamfrö⁣⁣ ✖️ Soja⁣⁣ ✖️ Salt⁣⁣ ⁣⁣ Gör så här:⁣⁣ ✖️ Koka de frysta bönorna i 3-4 minuter och häll av i ett durkslag ⁣⁣ ✖️ Hetta upp olja i en stekpanna och tillsätt sesamfrö, soja och salt⁣⁣ ✖️ Tillsätt sedan de kokta bönorna och rör om i några minuter⁣⁣ ⁣⁣ #dieatly #dietist #kost #hälsa #hälsosamt #mat #nyttigt #gott #viktuppgång #viktnedgång #kalorier #energi #kolhydrater #fett #protein #vitaminer #mineraler #edamame #edamamebönor #snacks #sesamfrö #soja

A post shared by D I E A T L Y (@dieatly) on

3. Žitarice i zrna

Tamara Seroggins, šefica kuhinje u restoranu „Daily Grill“ u Americi: „Smatram kako su najbolje zamrznute namirnice zrna poput kvinoje ili smeđe riže. Volim ih jer neke sorte trebaju do 30 minuta kuhanja. Međutim, neke zamrznute sorte gotove su za nekoliko minuta.“

Možda vas zanima Koliko dugo smiješ držati hranu u zamrzivaču? Imamo točne podatke za sve namirnice! Rubrika Life&style Life&style
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Quinoa vs. brown rice - which side are you?😋 (*nutrition info is per 1 cup*)⠀ - Both are great options when choosing a nutritious complex carb to even out your meal! They’re both packed with antioxidants and minerals, support healthy digestion, taste delicious, and will keep you on track with your goals.✔️ - Quinoa is great because it provides all 9 essential amino acids, making it a complete protein! It’s also a wonderful source of fiber which helps you feel full longer, and in turn possibly help with weight loss. Quinoa is also a good source of minerals like iron, magnesium, manganese, zinc, and more.⠀ - Brown rice is full of minerals like phosphorus, manganese, selenium & magnesium. Additionally, brown rice contains phenols and flavonoids which are antioxidants that help protect the body from oxidative stress. Similar to quinoa, it’s also high in fiber and may help you lose weight by making you feel fuller longer🤗⠀ - Ultimately both quinoa and brown rice are nutritious choices that have similar health benefits. They’re both gluten-free, support healthy digestion, and are full of minerals and fiber.⠀ - Carbs can have a beneficial effect on energy levels and athletic performance, so no matter which side you’re on make sure to eat the right portion for you. .⠀ .⠀ .⠀ .⠀ .⠀ #cleaneating #healthyeating #nutrition #cleaneats #mealprep #foodprep #fitfood #protein #weightloss #mealplan #paleo #healthychoices #mealprepsunday #healthyfood #mealprepping #macros #mealprepmonday #flexibledieting #iifym #instahealth #quinoa #glutenfree #brownrice #meals #healthyliving #healthylifestyle #carbs . 📸 meowmeix

A post shared by Online Fat Loss Coach (@love_fit_couple) on

4. Garnele

Brad Warner, šef kuhinje u restoranu „Bodega“ u New Yorku: „Najradije radim sa zamrznutim garnelama (zamrznute neočišćene u bloku). Njihova kvaliteta i svježina vraća se odmah čim se odmrznu. Često se kuhaju i spravljaju očišćene zamrznute garnele, ali tada postoji opasnost da su neke slabije kvalitete, odnosno da su marinirane u slanoj otopini kako bi ih umjetno povećali.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#garnelen🍤 #reis #garnele #криветки🍤🍤🍤 #криветки #рис

A post shared by Olga (@oljaae) on

5. Grašak

Chris Chapman, bivši šef kuhinje u „Good Eggsu“ u San Franciscu: „Zamrznuti grašak je sasvim dobar i za najzahtjevnije mušterije. I to s pravom. Naučio sam od nekih velikih kuhara da zamrznuti grašak može biti sjajnog okusa.“

Možda vas zanima Imaš viška krumpira i želiš ga zamrznuti? Ovo je jedini ispravan način Rubrika Life&style Life&style

6. Kelj pupčar

Steven Lona, šef kuhinje u „Waterbaru“ u San Diegu: „Zamrznuti kelj pupčar je toliko dobar da se ponekad pitam zašto bih ga uopće kupovao svježeg?! Izvrstan je kao salata, za pečenje, ali i brze metode kuhanja poput kuhanja na pari.“

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0