Life&style

Smije li se maslac zamrznuti ili je to loše? Korisno je znati ako imaš zalihu...

  • Maslac obično ne zamrzavamo, no što ako si kupila veću količinu odjednom, jer je bio na sniženju ili radiš zalihu za... crne dane? Slučaj da bude opasno izlaziti i do dućana?
  • Hoće li promijeniti teksturu, okus? Navući miris iz zamrzivača? Možeš li ga kasnije upotrijebiti kao i inače, i za kolače i da ga namažeš na kruh?
  • Znamo sve odgovore...

Treba li maslac potrošiti do datuma naznačenog na pakiranju? Vjerojatno puno duže ot toga neće izdržati. No što ako je baš na sniženju, pa si ga kupila više no što možeš pojesti u tom roku? Ili ako si u strahu o corona virusa odlučila napraviti zalihu? Kako ga sačuvati a da ne dobije onaj užegli okus stare masnoće i pokvari se?

Možda vas zanima Proljetna beauty rutina: jednostavni koraci za besprijekornu kožu lica Rubrika Beauty Beauty

Smiješ li zamrznuti maslac?

Da! Maslac je jedna od onih namirnica koja podnosi smrzavanje iznenađujuće dobro!

Hoće li mu smrzavanje naštetiti?

Ne. Smrzavanje neće naštetiti ni okusu ni teksturi maslaca. Zapravo, budući da se u hladnjaku može nakon nekoliko mjeseci pokvariti zapravo je i logično da ga zamrzneš ako ga ne planiraš brzo potrošiti. Odmrzavaj ga polako, u hladnjaku, a kad se sasvim odmrzne koristi kao i inače: maži ga na kruh, peci od njega keksiće, možeš s njime pripremiti i osjetljiva slastice poput peciva ili pak lisnato tijesto.

via GIPHY

Je li sigurno zamrznuti maslac?

Da, i u zamrzivaču će dugo ostati svjež. Ipak, puno ga je bolje zamrznuti kod je svjež nego dok mu je rok trajanja već pri kraju.

Kako ga zamrznuti?

Možeš ga zamrznuti u originalnom pakiranju, u kojem si ga i kupila. Za dodatnu zaštitu možeš ga umotati u još jedan sloj aluminija ili u vrećicu sa zatvaračem. Što je sigurno je sigurno. Zamrzivač može imati određeni miris, posebno ako dugo nije otopljen i opran, a mliječne stvari lako navuku neugodne mirise.

Je li sigurno zamrznuti maslac?

Da, i u zamrzivaču će dugo ostati svjež. Ipak, puno ga je bolje zamrznuti kod je svjež nego dok mu je rok trajanja već pri kraju.

Možda vas zanima 6 jela koja uvijek treba pripremati s maslacem i 3 koja ne smiješ nikad Rubrika Life&style Life&style

Koliko dugo smije biti u zamrzivaču?

Soljeni maslac (većina ih je takvih, moraše se namučiti da nađeš onaj bez soli, ali ipak provjeri što piše o sastavu namirnice) u frizeru će izdržati 12 mjeseci, maslac bez soli ne više od šest mjeseci.

Zašto ljudi zamrzavaju maslac?

Maslac, posebno onaj kvalitetan, nije baš jeftin pa ako naletiš na sniženje, isplati se odjednom uzeti veću količinu i smrznuti ga. Uvijek će dobro doći, posebno kad dođe sezona pečenja kolača kao pred Božić, Uskrs.

 

miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.


 
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0