Life&style
Zir Zen

Za one koji žele pobjeći od civilizacije, našli smo savršeno mjesto u Lovincu

  • Naišli smo na preslatku kućicu skandinavskog dizajna u srcu Like. Dobra vijest - može se unajmiti!
  • Oduševio nas je izgled kućice, a još više što je u potpunosti izolirana od civilizacije (iako joj je relativno blizu)
  • Da, to znači - nema signala! No, evo što ti sve drugo može pružiti

Na samom jugu Like smješteno je malo mjesto Lovinac, a u njemu je smještena najslađa kućica na koju možete naići usred šume. Još bolja vijest je da ovu kućicu možete imati samo za sebe. Ime joj je Zir Zen, a njen vlasnik je Ivan Kapović - arhitekt, urbanist, planinar i putpopisac koji je odlučio izgraditi kućicu usred šume kao svoje vlastito utočište.

Možda vas zanima Kućice na drvetu za najam sve su veći hit! Provela sam dva dana u jednoj, evo gdje ih možeš naći Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Instagram @zirzen_lovinac Instagram @zirzen_lovinac

"Zir Zen nije poseban po onom što ima, već po onom što nema. Nema struje, nema vode, nema signala za mobitel, nema susjeda, nema prometa, nema buke" - naglašava odmah vlasnik ove simpatične kućice za odmor u Lici. Upravo iz tog razloga dobronamjerno upozorava i kako ovo možda nije mjesto za svakoga, ali da je definitivno u pitanju mjesto na kojem ćete se osjećati posebno. 

Pronašli smo kućicu na rijeci s jacuzzijem skrivenu šumom, savršenu za bijeg od vrućina i ljudi

Samo jedan pogled na slike kućice izvana i iznutra i jasno nam je da je gospodin Kapović preskroman. Zir Zen upravo izgleda onako kako mu ime govori - kao mali cozy retreat u kojemu je nemoguće ne opustiti se. A biti bez signala na mobitelu, van prometa i buke je ono što se u današnjem svijetu smatra luksuzom, a ne nedostatkom. Ova kućica kao da je definicija sve popularnijeg trenda sporog življenja koji nas želi nas vratiti tamo gdje je važno - sebi samima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zir Zen (@zirzen_lovinac)

Kućica je skandinavskog dizajna gdje je naglašena geometrija, a glavni materijali su drvo i staklo, dok uređenje interijera podsjeća na danski hygge stil. 

 | Autor: Instagram @zirzen_lovinac Instagram @zirzen_lovinac

Prostor ima 24 metra kvadratna i jednu etažu, a vlasnik je konstruirao i malu galeriju na kojoj se nalzi krevet za jednu manju osobu. U glavnom dijelu su kuhinjica, krevet za dvije osobe i toalet. Najljepši dio ove šumske kućice zasigurno je staklena stijena koja pruža pogled na šumu oko nas. Možemo samo zamisliti koliko je nestvarno lijepo buditi se u ovoj kućici.

 | Autor: Instagram @zirzen_lovinac Instagram @zirzen_lovinac

Ono još bolje od svega je što iako je usred šume, Zir Zen se nalazi relativno blizu naselja. No, ipak, signal nemojte očekivati. Ali zato su u ovoj toploj kućici dostupne knjige, prirodoslovni časopisi i društvene igre za kvalitetno i zabavno provođenje vremena. Jedino nam je teško odlučiti se u koje doba godine je ovdje najljepše. Mislim da bi je svakako trebalo posjetiti u svako i donijeti informiraniju odluku.

 | Autor: Instagram @zirzen_lovinac Instagram @zirzen_lovinac Zir Zen zimi

Kako biste rezervirali svoj boravak u Zir Zenu, potrebno se samo javiti Ivanu putem Instagram profila. Također, vrijedi napomenuti da ukoliko želite ovdje provesti neko vrijeme, preporučljivo je rezervirati termin čim prije jer kućica je, očekivano, bukirana i mjesecima unaprijed, posebice vikendima.

Photo: Instagram@zirzen_lovinac
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Bas lijepo