Life&style

Kućice na drvetu za najam sve su veći hit! Provela sam dva dana u jednoj, evo gdje ih možeš naći

  • Smještaj usred prirode, okružen šumom ili rijekom, u kućici među krošnjama drveća - zvuči kao san, zar ne?
  • Provela sam dva dana u jednoj takvoj kućici na drvetu na Mrežnici i apsolutno se zaljubila u ovakav vid odmora
  • Evo gdje sam bila i koje su najljepše kućice na drvetu u Hrvatskoj!

Nije li san svakog djeteta njegova mala kućica na drvetu u koju uvijek može pobjeći i u nju dovesti prijatelje? Kada smo malo porasli sada bi ovdje rado odveli bolju polovicu s kojom bi se ušuškali pod drveće i s prozora gledali riječicu koja žubori ispod nas. Zvuči kao san? Pa ne mora biti.

Možda vas zanima Pronašli smo 4 idilične planinske kućice, idealne za proljetni odmor Rubrika Life&style Life&style

Na putovanjima sam primjetila kako su drvene kućice i kućice na drvetu sve češća i traženija atrakcija među tipovima smještaja pa sam prošlog proljeća odlučila istražiti jesu li i kod nas prepoznali ovaj trend i može li se na popularnim stranicama za turistički smještaj pronaći i neki među krošnjama drveća.

Kućica na drvetu usred zelene oaze Mrežnice

Oduševila sam se kada sam na Airbnbu ugledala Riverland Mrežnicu. Radi se o maloj drvenoj kućici smještenoj među krošnjama drveća (nije baš NA drvetu, ali je povišena pa imaš taj dojam) na malom otočiću na Mrežnici. Odmah sam odlučila rezervirati dvije noći iako to nije bilo baš lako. Početkom svibnja već je bio rezerviran svaki vikend sve do rujna u obje (i jedine dvije) kućice koje se nalaze na otoku tako da nam je jedina opcija bila rezervirati ju preko tjedna.

Objekt Riverland Mrežnica nalazi se u Gornjem Zvečaju, a sastoji se od samo 2 kućice na malom otočiću koji je mostićem spojen s kopnom, a okružen modro-zelenom rijekom po kojoj elegantno plove labudovi i pokoji kajak. Priroda je apsolutno nevjerojatna i čim otvoriš drvena vratanca na kojima piše Riverland osjećaš da si zakoračila u bajku. 

Noć među krošnjama i s pogledom na rijeku koštala nas je 100 eura, a može se bukirati na minimalno dvije noći. U jednu kućicu stane 4 osoba - 1 bračni krevet nalazi se na katu, dok je kauč na razvlačenje ispod, međutim smještaj je zbilja mali i idealan za dvije osobe. 

Budući da se na otočiću nalaze samo ove dvije kućice imena Sunshine i Moonlight, Riverland Mrežnica je i savršena destinacija za obitelji ili prijatelje koji bi iznajmili obje kućice (ukupno stane 8 ljudi). Ali ako ste i sami ili u paru, svaka kućica ima dovoljno privatnosti. Zajednički je roštilj i vanjski tuš te dio za odmor koji se nalazi točno iznad slapića. 

S druge strane mosta nalazi se i odličan restoran u kojem možeš uživati u specijalitetima poput raznih riječnih riba. Dva dana na ovom rajskom otočiću nam je na kraju bilo premalo (no vjerojatno bi i tjedan bilo), ali sasvim dovoljno za potpuno opuštanje, povezivanje s prirodom i resetiranje. 

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva Vrijeme smo provodili (kada smo se uspjeli maknuti s ove terasice ili iz mreže za ljuljanje) uglavnom na i u Mrežnici. Unajmili smo kajak (u restoranu) i krenuli u istraživanje rijeke. Na manje od 10 minuta veslanja od naše kućice na drvetu naišli smo na slapove - gdje smo se kupali i gdje smo bili sasvim sami! Ljepotu ovog mjesta gotovo je uzaludno opisivati riječima pa ću pokušati fotografijom. 

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva Kućica na drvetu na Mrežnici Ukoliko se želiš na trenutak u potpunosti odvojiti od svijeta i uživati (solo ili sa nekim svojim) u nevjerojatno lijepoj prirodi, a pritom biti u sasvim posebnom smještaju koji će ti tvoj boravak u prirodi učiniti još posebnijim, iskreno preporučam boravak u Riverland Mrežnica.

Najljepše kućice na drvetu u Hrvatskoj

Prilikom istraživanja svoje najdraže kućice otkrila sam da kod nas postoje brojni šarmantni smještaji na raznim lokacijama. U nastavku sam izdvojila neke od najljepših kućica na drvetu po Hrvatskoj koje su savršene za pobjeći od gradskog asfalta i užurbanog života.

Treehouse Resnice

Isto na Mrežnici, Treehouse Resnice nalazi se na 39 km od Topuskog i 32 km od Slunja i također je bila jedna od mojih favorita prilikom traženja savršene kućice na drvetu. 

 | Autor: Booking / Treehouse Resnice Booking / Treehouse Resnice Kućica na drvetu - Treehouse Resnice Ovdje se radi o nešto većoj kućici, ima 2 bračna kreveta i može smjestiti 4 osobe. Također se može bukirati na minimalno 2 noći, a cijena je 300 EUR.

Treehouse Lika 

U srcu Parka prirode Velebit nalaze se dvije kućice na drvetu Treehouse Lika 1 i Lika 2. Ove dvije kućice smještene su u krošnjama stabala u najatraktivnijem dijelu Like - zbog blizine mora, rijeke Zrmanje te mnoštva planinarskih i biciklističkih staza.

 | Autor: Kuća na stablu Lika - Airbnb Kuća na stablu Lika - Airbnb Kuća na stablu Lika Za razliku od Riverlanda, ove dvije kućice nisu robinzonski smještaj te ovdje, u krošnji stabla, imaš potpuni komfor - struju, vodu, internet, podno grijanje, i kaminske peći. Sve (pa i više) nego na što si navikla i kod kuće - samo na stablu i usred prekrasne prirode. Obje kućice moderno su uređene i prostrane. Jedna se sastoji od dvije, a druga od jedne spavaće sobe i kupaonice, a ukupno u svakoj može odsjesti šestero ljudi. Kuhinje su potpuno opremljene, a u kućici na drvetu možeš oprati i rublje jer ima i  perilicu. 

 | Autor: Airbnb Airbnb Kućica na stablu Lika A kad smo kod luksuza, obje kućice imaju čak i vanjski jacuzzi gdje možeš navečer sjesti s čašom šampanjca i uživati u zvukovima šume gledajući zvijezde. Zvuči kao raj, zar ne? 

Raj se može bukirati isto na minimalno 2 noći koje će te koštati 370 EUR.

Robin's Hood

Kako joj i samo ime kaže, ova je kućica na drvetu inspirirana Dickensovim junakom. No, za razliku od Robin Hooda, ovdje se ne nalaziš na pustom otoku već usred šume Gorskog Kotara, točnije u selu Zakrajc u blizini Skrada. 

Smještaj za dvoje nalazi se između Zelenog Vira i rijeke Kupe što čini savršeno mjesto za bicikliste, avanturiste i ljude željne prirode. Ova kućica može se bukirati i na jednu noć, a cijena je nešto jeftinija od gore navedenih - od 50-60 eura na noć, ovisno o sezoni. 

Kuća za odmor Gorski Lazi

Samo 15 kilometra udaljena od Nacionalnog parka Risnjak smjestila se 'Tree House Gorski Lazi'. Osim prostrane terase, koja ima i ulogu kuhinje, u sklopu kuće se nalazi i balkon s kojeg puca pogled na zelenu livadu i brežuljke.

 | Autor: Gorski Lazi Gorski Lazi Kućica na drvetu Gorski Lazi Kućica je zamišljena kao glamping robinzonski smještaj. Ima 4 ležaja, kuhinjicu, kompostni wc, tuš, solarna struja, grijanje, roštilj... Ne brini, ima i internet. U blizini kućice je potočić u kojem možeš ohladiti piće za vrijeme vrućih ljetnih dana. Kuća izgleda idilično, posebno kad padne mrak te joj lagana rasvjeta daje romantičnu notu. I ova kućica se može iznajmiti na minimalno 2 noći što će te koštati 160 EUR.

I, koja kućica na drvetu je tvoj favorit?

 

Photo: Riverland Mrežnica

Komentari 0