Life&style
Film 'Burning Bertayal'

Vrući 'Burning Betrayal' film je koji gori na Netflixu. Isplati li se pogledati ovaj erotski triler?

  • Erotski triler 'Burning Betrayal' trenutačno je na Netflixovim top 10 ljestvici gledanosti
  • Međutim, je li ovaj film doista vrijedan pompe? 
  • Motori, seks, drama, triler… na prvu zvuči napeto i uzbudljivo, ali…

Od prve scene mogla bi pomisliti da je 'Burning Betrayal' na Netflixu doista erotski triler. Uzbudljiva scena jurnjave s motociklima, sudar i zatim scena seksa s puno gole kože. Cijela je stvar montirana poput telenovele - puno (jako puno!) dramatičnog osvjetljenja, glazbe koja polako postaje sve glasnija i puno brzih isječaka koji su pretjerano intenzivni. Ali dobro, ne očekujemo da će 'Burning Betrayal' ('O lado bom de ser traida' u originalu) biti remek-djelo, nego jednostavno zabavan filmić. 

Radnja filma 

Glavna junakinja Babi (Giovanna Lancellotti) juri ulicama São Paula na motociklu kad joj priđe drugi motocikl. Prate li je ili je ona progonitelj? Ne zna se... Odjednom - nesreća. Babi silazi s motora, zavodljivo skida kacigu s glave i zamahuje dugom, savršenom kosom. Pomaže muškarcu koji leži na zemlji da se podigne - ali ubrzo opet zavreše u 'vodoravnom položaju'. Njih dvoje se skidaju u okruženju koje odjednom jako podsjeća na glazbeni spot iz 1980-ih. Ali, prije nego što stvari doista krenu... saznajemo da je sve to bio samo san.

Naime, Babi je zapravo zaručena za Caija (Micael Borges), koji želi da ona proda svoj motor i koji je, nažalost, ne može seksualno zadovoljiti. Suprotno od njezina muškarca iz snova...

Babi i Caio rade zajedno u tvrtki, gdje nije sasvim jasno čime se bave. Babi bi možda mogla biti odvjetnica, njezin zaručnik poslovni partner, a tu je i Thiago (Bruno Mantaleone), koji je vjerojatno Caiov računovođa. Svo troje moraju prisustvovati saslušanju o optužbama za pranje novca u poslu u koji su upleteni Thiago i Caio. Ali, pranje novca nema nikakve veze s radnjom - sve dok ne postane važno u zadnjih 20 minuta filma.

Naime, muškarci su puno važniji. I jedna stvar posebno: U dvoranu (doslovno) ulazi muškarac Babinih snova: Marco (Leandro Lima) je brazilska mješavina Christiana Greya iz ’50 nijansi', s tamnim odijelom i poluzatvorenim kapcima. Babi se odmah oduševi kad ovaj zauzme mjesto suca. Ali, tu je i njezin zaručnik. No, ne brini: Caio ju zapravo vara dvije godine - što znači da se može bez grižnje savjesti posvetiti aferi sa sucem. Ali, čini se da ovaj ima mračnu tajnu...

Zaplet?

Međutim, nakon što se Babi pomirila s činjenicom da je prevarena i brzo provalila u ured bivšeg zaručnika, spremna je za nešto novo. Kako bi pronašla tu novu stvar, pridružuje se motociklističkom klubu 'Road Harpies', jer je motociklizam njezina ljubav - a također je tamo njezin muškarac iz snova Marco!Film nam pokušava dati do znanja sljedeće: Babi i Marco imaju nevjerojatnu seksualnu privlačnost. Obje su jako zgodni, a kad se prvi put sretnu, ruke im se na trenutak dodirnu. To bi trebao biti 'vrući trenutak' između njih dvoje. 

Film 'Pain Hustlers', emily Blunt i Chris Evans Možda vas zanima 'Pain Hustlers' brzo se popeo na 1. mjesto na Netflixu: što je u filmu doista istina, a što fikcija? Rubrika Life&style Life&style

Marco joj kaže: „Nisam mislio da će žena poput tebe voziti motor.“ I ne treba dugo da se i njih dvoje prepuste strasti - prvo na mostiću iznad vode. A onda kasnije u bazenu. U nekom trenutku i u krevetu. U međuvremenu, Babi saznaje da su njezine javne seksualne eskapade snimljene i da je netko uhodi. Život bi joj mogao biti u opasnosti! Ali nema veze - ona sada spava s tipom iz svojih snova! I on joj zapravo pruža orgazam!

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix, film 'Burning Betrayal'

Što je s likovima?

Babi nema neke sjajne karakteristike koje bismo ovdje mogli nabrojati. Je li otvorenija ili suzdržanija? Uživa li u svom poslu? Ima li hobija izvan posla? Nemamo pojma - ali ona voli motociklizam, a to je 'neobično za tako zgodnu ženu'. Tu je i najbolja prijateljica koju, za razliku od glavnog lika, naravno zanimaju samo neobavezni spojevi. Pattyin (Camilla de Lucas) živi seks. Ona nema drugih želja, ciljeva ili problema - osim, naravno, pomoći najboljoj prijateljici.

Marko: časni sudac. Seksi sudac u crnom odijelu. On je bijeli vitez u crnom odijelu, ali „ima neku tajnu“, kaže njegov prijatelj na motoru, i Babi bi se trebala držati podalje. Ali, to ima tragičnu pozadinu, sigurno...

Babin najbolji prijatelj Thiago sliči na Clarka Kenta. Dok je njezin muškarac iz snova visok, tamnoput i zavodljiv, baš kao i njezin zaručnik, Thiago nosi prevelike naočale s rožnatim okvirom i sivi džemper. 

Kakav seks!

Jedno je jasno:  'Burning Betrayal' nije nešto što bi treba gledati s djecom. 

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix, film 'Burning Betrayal'

Zaključak: Vrijedi li pogledati  'Burning Betrayal'?

Ovaj je film zapravo mali déjà vu: ljubavna afera koja postaje opasna za ženu - s puno seksa. Prošle godine Netflix je objavio upravo ovu vrstu filma ili serije jedno 100 puta. Bila je tu 'Tišina', 'Opsesija', 'Fatal Seduction' i još toliko toga, nema smisla sve nabrajati. Ovi filmovi i serije gotovo da i nemaju zapleta, ali gledatelje privlače po principu 'sex sells' i uvijek završe na Netflixovoj top 10 ljestvici!  Dakle, mnogi ih gledaju, možda za večernje opuštanje? Ovaj film je svakako prikladan za to. 

Horori za Noć vještica Možda vas zanima 14 naslova za naježiti se: najbolji novi filmovi i serije za gledanje u Noći vještica Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    da itekako