Life&style
Horori za Noć vještica

14 naslova za naježiti se: najbolji novi filmovi i serije za gledanje u Noći vještica

  • Ima li bolje vrijeme za gledanje filma ili serije strave i užasa, nego za Noć vještica? 
  • Bez brige, materijala za filmski horor maraton bit će dovoljno
  • Donosimo listu najnovijih serija i filmova koje je idealno gledati za Noć vještica

Kako nam se Noć vještica približava, mreže i streameri lansiraju svoje sablasne programe kako bi nas prestrašili. Od novih filmova kao što je nadolazeća adaptacija videoigre 'Five Nights at Freddy's', do novih serija o hvatanju duhova kao što je 'Living for the Dead', koju priča Kristen Stewart, postoji ponešto za svakog duha i dušu.

'A Really Haunted Loud House' (Nickelodeon, 28. rujna)

Temeljen na franšizi 'Loud House', ovaj novi film prati Lincolna Louda koji, uz pomoć svojih sestara i najboljeg prijatelja Clydea, mora spasiti Noć vještica kada kuću Loud napadnu novi klinac Xander i njegovi sljedbenici.

'Make Me Scream' (Prime Video, 3. listopada)

U ovom posebnom izdanju za Noć vještica, čiji su domaćini Tempestt Bledsoe i Darryl M. Bell, tri slavna tima — predvođena Jaleelom Whiteom, Shoniquaom Shandai i Lil Xanom — natjecat će se jedni protiv drugih pokušavajući ne vrištati dok se suočavaju s nizom strašnih scena.

'Chucky' (SYFY i USA Network, 4. listopada)

Napravljena kao produžetak prethodne serije filmova 'Child's Play', treća sezona Dona Mancinijevog 'Chuckyja' dovest će do povratka zloglasne lutke - u Bijelu kuću! - u listopadu.

'Monster High 2' (Paramount+, 5. listopada)

Popularna linija igračaka ponovno dolazi na ekran u ovom nastavku akcijskog glazbenog igranog filma.

'Pet Sematary: Bloodlines' (Paramount+, 6. listopada)

Utemeljen na nikad prije ispričanom poglavlju iz hit knjige 'Pet Sematary' kralja hororaca Stephena Kinga, ovaj film je prednastavak filma iz 2019. godine, adaptiranog prema istom romanu.

Anslem, dokumentarac Wima Wendersa Možda vas zanima Ovih 8 naslova vjerojatno su najbolji dokumentarni filmovi u 2023. godini Rubrika Life&style Life&style

'Pad kuće Usherovih' (Netflix, 12. listopada)

Ovaj novi Netflixov uradak uzima istoimenu pjesmu Edgara Allena Poea iz 1839. godine i pretvara je u specijal Mikea Flanagana, s Bruceom Greenwoodom u glavnoj ulozi.

'Goosebumps' (Disney+ i Hulu, 13. listopada)

Serija, horor komedija, temelji se na seriji knjiga R.L. Stinea, a glume Justin Long, Ana Yi Puig i Miles McKenna.

'Shining Vale', 2. sezona (Starz, 13. listopada)

Pat Courteney Cox odjavljuje se iz psihijatrijske bolnice nakon što je zamalo ubila svoju obitelj, samo da bi otkrila da se njezin zamišljeni alter-ego (glumi ga Mira Sorvino) vratio u ljudskom obliku kao nova susjeda Ruth koja izgleda kao nova susjeda njezine obitelji.

'John Carpenter’s Suburban Screams' (Peacock, 13. listopada)

Najnovija horor serija Johna Carpentera prepričava mračne, često skrivene priče stvarnih ljudi koji žive u naizgled savršenim predgrađima.

'Living of the Dead' (Hulu, 18. listopada)

Reality serija 'Living for The Dead', s pripovjedačicom Kristen Stewart, prati pet queer lovaca na duhove koji posjećuju ukleta mjesta diljem zemlje, s ciljem pomoći živima liječeći preminule.

'Wolf Like Me', 2. sezona (Peacock, 19. listopada)

Mary (Isla Fisher) i Gary (Josh Gad) ove se sezone bore s jednim velikim pitanjem: hoće li njihova beba ispasti čovjek ili vuk?

'Američke horor priče' (Hulu, 26. listopada)

Antologijski spinoff serije “American Horror Story' svake epizode donosi novi zlokobni zaplet. U posebnom događaju 'Huluween', prva četiri dijela 3. sezone bit će prikazana 26. listopada.

'The Enfield Poltergeist' (Apple TV+, 27. listopada)

Četverodijelni dokumentarni film zaronit će dublje u priču iz 1977. godine, o obitelji u Enfieldu u Londonu koju je progonio poltergeist - uz stvarne snimke, uvide istražitelja paranormalnih pojava i intervjue s onima koji su pogođeni tim događajima.

'Five Nights at Freddy's' (Peacock, 27. listopada)

Igrači će se susresti licem u lice s agresivnim animatroničkim likovima u zloglasnom restoranu Freddyja Fazbeara. Naime, film će se prikazivati u kinima i na Peacocku.

Annette Bening i Jodie Foster, film 'Nyad' Možda vas zanima 'Nyad' je novi inspirativan Netflixov biografski film s Annette Bening i Jodie Foster u glavnim ulogama Rubrika Life&style Life&style
Photo: Everett Collection

Komentari 0