Life&style

Vjenčanice, cvijeće, zaruke... 5 novih trendova za vjenčanja koji će vladati 2020.

  • U modu se vraćaju raskošne, bajkovite vjenčanice s duuuugačkim velom (hvala, Meghan Markle!)
  • Novi trend koji će u Hrvatskoj teško proći vezan je uz hranu. Meni bez mesa? Kakvo bogohuljenje!
  • Sad je sasvim u redu da TI zaprosiš dragoga - pogledaj kako to žene rade

Planirala vjenčanje ili ćeš samo biti gošća na nekome (ili ništa od navedenog) zanimljivo je pročitati kako se mijenjaju trendovi vezani uz taj svečani događaj. Neki su sasvim novi i neočekivani, drugi dokazuju da se vjenčana moda u ciklusima ponavlja. Poput onog što se sada smatra savršenom vjenčanicom.

Možda vas zanima Pogledaj što je dobila Lana Klingor i kako je reagirala na misterioznu poruku Rubrika Life&style Life&style

1. trend: Prošnja i zaruke

2020. godina bit će prekretnica - za očekivati je da će sve više i više žena zaprositi svoje muškarce umjesto da čekaju da on zaprosi njih! Zašto ne? Kao i u mnogim drugim stvarima i ovo je područje na kojem smo mnogo poduzetnije, a najčešće smo i maštovitije od muškaraca pa se očekuje da će te prosidbe biti mnogo zabavnije od otvaranja kutijice s prstenom u klečečem položaju. Jesi li znala da je u Irskoj tradicija je da u prijestupnim godinama kakava je i 2020., 29. veljače, žene prose svoje muškarce - pogledaj kako to izgleda u videu ispod. Naravno, tradicija neće odumrijeti, puno i muškaraca i žena i dalje smatraju da je to muški posao, ali recimo to ovako: sad je sasvim OK i da žena zaprosi. 

2. trend: Vjenčanice

2020. bit će godina povratka "princezastih" vjenčanica - dramatičnih, ženstvenih, bogatih i prekrasnih. Govorimo, znači, o velikim napuhanim suknjama, vjenčanicama koje se vuku metrima za mladenkom i dugim velovima, za wow efekt. Kako bi ove starinske haljine učinile suvremenim mladenke će im dodavati svoj pečat: na primjer vidljive tetovaže, ružičasto obojenu kosu ili kožnu jaknu preko svega, tvrde dizajneri vjenčanja. Veliki trend će biti i izvezeni detalji, posebno oni originalni, s osobnom porukom. Na primjer, mladenkini novi inicijali izvezeni negdje na vjenčanici ili njezino i njegovo ime. Popularnost haljina bez naramenica opada, zamjenjuju ih pokrivena ramena, dugi rukavi i obilje tila - svadbena moda stvarno se ponavlja u ciklusima. Veliku će važnost imati i druga haljina, za navečer ili ista koja se može transformirati u nešto sasvim različito.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Details✨ . Dress by @steven_khalil🖤 . Follow @justweddingbells for more inspiration💕💕

A post shared by Just Wedding Bells ✨ (@justweddingbells) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Сколько нежности и чистоты в белоснежном наряде. Свадебные платья придают девушкам торжественный и неповторимый вид. Но если вы хотите быть не просто красивой, а еще и неповторимой, необходимо продумать образ невесты до мелочей. Это и прически на свадьбу, и свадебный макияж, свадебный букет и многое другое. В этом Вам помогут профессионалы своего дела. Макияж: @polina_gasanova_stilist Прическа: @polina_gasanova_stilist Шикарное платье: @vladacvetaeva Сказочный букет: @maxitata1981 Модель: @_n_a_t_a_02 ♥️ Хотите и вы такие фото , пишите в личку и бронируйте свою дату свадьбы . 📷😉 фотограф @alenabratanchuk

A post shared by FOTO_VIDEO_ WEDDING (@alenabratanchuk) on

3. trend: Cvijeće

Trendovi se kreću prema neformalnim, manje urednim i "strogim" buketićima. Bit će pomalo divlji i neuredni i djelovati puno prirodnije što znači više neočekivanih biljaka poput bršljanja i razno lišće, a manje uzgojenih ruža. Održivo i prirodno - suvremene mladenke i to imaju na umu. Također, možeš očekivati i mnogo hrabrije boje. Dok je 2019. bila sva u prigušenim bojama sad očekuj žarku ružičastu i boju fuksije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This morning sees prep for tomorrow’s lovely wedding @dartmouthhouseweddings .... for a bride I haven’t met but we’ve had extensive email exchanges, photo swaps, Pinterest dates and bonding calls... sometimes this is how it happens Whether you are here in London, based overseas or just rather pregnant and unable to meet in person... I will still be able to interpret what is in your heart for your special day... take your smallest idea or indication of colour and bring it to life in your flowers Watch stories today for how this unfolds and tomorrow for how it looks in situ x . . . #flowers #seasonal #floralstyling #floristlondon #weddingflowers #weddingflorist #bridalflowers #bouquets #londonwedding #londonflorist #luxuryflowers #fineartwedding #2020wedding #2020bride #underthefloralspell #blueskyflowers #behindeverygreatflorist #marketflowers #fineartweddingboutique #smashingtheglass #alltheprettyflorals #sayyaytothebouquet #floralphotography #floristsofinstagram #inspiredbyflowers #petalsandprops #prettyperfectpetals

A post shared by Beautiful Wedding Flowers (@blueskyflowers) on

4. trend: Hrana

Sumnjamo da će klasični svadbeni meni kod nas ikada izumrijeti: naresci, goveđa juhica, mesna plata, torta, janjetina iza ponoći i gulaš pred jutro, no svjetski trendovi kažu da se upravo to događa. Klasiku zamjenjuje sve više vegetarijanskih/veganskih jela jer se sve više milenijalaca okreće drukčijoj prehrani. Parovi sve češće biraju i neformalnu hranu, snackove, švedski stol i sl. tako da ljudi nisu vezani za sjedaće mjesto za stolom. Također odlučuju se gostima ponuditi i "svoj" koktel - kreaciju koju je neki barmen osmislio baš za njih. Fora! U porastu je i popularnost tipično američkog običaja: generalna proba večere prije "dana D".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Surely everyone needs some wedding doughnuts?! Via @laombrecreations

A post shared by You & Your Wedding (@youyourwedding) on

5. trend: Uređenje prostora

Sve će se vrtiti oko zidova od balona i originalnih zidnih murala ispred kojih se gosti mogu fotkati (Instagram vlada!). Mnogo toga što se događalo u zatvorenim prostorima seli se van, na otovreno - s lusterima ispod drveća i vilinskim svjetlima na biljkama obraslim pergolama. Pa se ne trebaš čuditi ako naletiš na stolove usred polja ili šume. Veliki hit u dekoriranju je voće umjesto cvijeća, a limuni su vrh!

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0