Life&style

Više ti ne treba lonac vrele vode za blanširanje povrća: Pogledaj ovaj trik

  • Prilikom kuhanja povremeno je potrebno blanširati povrće
  • Bez brige, to ne mora biti ni kompliciran, a niti dugotrajan postupak
  • S pomoću ovog jednostavnog trika možeš to učiniti brzo i jednostavno

Blanširanje je idealan način kuhanja povrća kako bi ostalo čvrsto pri ugrizu, zadržalo sjajnu boju te ne bi izgubilo svoje vrijedne sastojke. Također je savršena priprema za zamrzavanje mrkve, blitve, mahuna, graška i sličnih namirnica u pretincu za zamrzavanje. Ali, kako blanširati povrće? Do sada si za to vjerojatno uvijek zagrijavala veliki lonac vode, povrće kratko prokuhala u kipućoj slanoj vodi, a zatim ga ohladila u ledenoj vodi. Međutim, postoji trik koji blanširanje povrća može učiniti puno bržim i lakšim.

Možda vas zanima Ovo je prava istina o nutritivnoj vrijednosti i svježini zamrznutog povrća Rubrika Life&style Life&style
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Melissa Clark (@clarkbar)

Isprobaj ovaj jednostavan trik - skratit ćeš pripremu povrća u pećnici ali i dobiti ukusniji obrok

Ovaj trik olakšava blanširanje povrća

Umjesto da nekoliko minuta zagrijavaš i kuhaš slanu vodu u velikom loncu te pripremaš posudu s ledenom vodom, puno je lakše povrće staviti u posudu otpornu na toplinu, vodu zagrijati kuhalom za vodu i zatim preliti povrće kipućom vodom. Ostavi da se povrće kuha nekoliko sekundi ili nekoliko minuta, ovisno o sorti (voda za kuhanje se za to vrijeme može ohladiti), a zatim blanširano povrće stavi u cjedilo. Pusti hladnu vodu iz slavine preko povrća – i gotovo! 

 

Photo: Shutterstock

Komentari 0