Life&style

Vino je jednako dobro za zdravlje kao vježbanje?

Tvoja novogodišnja odluka da redovito vježbaš izgleda da će doživjeti debakl? Nema veze, natoči čašu vina!

Nemaš vremena za teretanu, ne pada ti napamet da trčiš po ovoj kiši, zapravo nikad nisi ni bila sportski tip... A svejedno te grize savjest što vježbanje nije (ili nije dovoljno) uključeno u tvoj život. Osjećamo dužnost da te teške brige skinemo s tvojih leđa. Navest ćemo jedno vrlo važno znanstveno otkriće: čaša vina u osnovi je jednako zdrava kao sat vremena vježbanja.

Sad nam to kažu? Nakon svih onih patnji na traci za trčanje i spravama s utezima? Umjesto u zasluženom gutljaju davile smo se u smradu teretane? Životne ironije... 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

No, dobro, dosta šale; do ovog senzacionalnog otkrića došli su na sveučilištu Alberta u Kanadi. 

Tamo su otkrili kako resvenatrol, polifenol koji se prirodno nalazi u kožici crnog grožđa pa je tako i sastojak crnog vina, ima jednake dobrobiti za zdravlje kao i vježbanje. kad se to dvoje stavi u korelaciju... Resveratrol očigledno poboljšava fizičke performance, rad srca i snagu mišića. A ne treba zanemariti ni pumpanje onog bicepsa koji nam služi za spuštanje i podizanje čaše.

via GIPHY

"Resveratrol može oponašati tjelovježbu ili čak poboljšati učinke koje daje skromnija količina vježbanja" rekao je voditelj istraživačkog tima Jason Dyck. Eto, crno na bijelom, ne možemo se boriti protiv činjenica. Najbolje je početi što prije vježbati!

Možda vas zanima Najstariji čovjek na svijetu otkriva: tajna je u vinu! Rubrika Life&style Life&style
Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0