Life&style

Vinarija nudi plaću od 64 tisuća kuna na mjesec, besplatan smještaj i vino u potocima. Hoćeš se prijaviti?

  • Pijuckaš vina na poslu u predivnoj vinogradarskoj sunčanoj dolini gdje boraviš besplatno i to za plaću od 64 tisuće kuna mjesečno, zvuči nestvarno, zar ne?
  • Radi se zapravo o stvarnom oglasu za posao u kojem jedna kalifornijska vinarija traži zaposlenika na godinu dana
  • Uz besplatan smještaj i odličnu plaću, odabrani kandidat imat će i posao koji je smišljen prema njegovim vlastitim preferencijama 

Svi ljubitelji vina vjerojatno ne bi imali ništa protiv toga da godinu dana provedu u sunčanom vinogradarskom kraju bez da plaćaju smještaj i uživaju u svim blagodatima rezidencije. Zapravo, za neke sretnike ovaj scenarij može postati realnost, barem za one koji se uspiju prijaviti na natječaj kojeg je otvorila jedna vinarija u Kaliforniji. 

Možda vas zanima Bijelo ili crno? Evo što tvoja sklonost prema vinu otkriva o tvojoj osobnosti Rubrika Life&style Life&style

Naime, vinarija Murphy-Goode, smještena u kalifornijskoj vinskoj regiji Sonoma, nedavno je objavila natječaj za poziciju u trajanju od godine dana. Budući zaposlenik imat će priliku živjeti na vinogradarskom zemljištu u gradu Healdsburgu uz nikakvu naknadu za stanovanje. Naravno, primat će i plaću i to od 10.000 američkih dolara (gotovo 64.000 kuna) mjesečno, a na raspolaganju će mu biti i puno puno vina. 

Kakve će to točno biti dužnosti budućeg zaposlenika nisu sasvim precizirane. Navodi se kako će one biti oformljene na osnovu interesa odabranog kandidata. Međutim, sigurno je da će sretni zaposlenik učiti o procesu dobivanja vina i to od njihovog domaćeg vinara Davida Readyja Jr. 

Možeš se prijaviti za kušanje vrhunskog vina i uz to još i zaraditi 6700 kuna. Ne treba ti iskustvo...

‘’Nakon toga, s vama ćemo surađivati otkrivajući vaše strasti kako bismo vam pomogli u odabira vašeg puta u vinskom poslu. Nebo je vaša granica!’’, stoji u oglasu posla. 

Svi zainteresirani na posao se mogu aplicirati na linku putem video-uratka u kojem navode zašto misle da je baš ovo njihov posao iz snova. Kandidati moraju biti stariji od 21 godinu i imati opuštenu životnu filozofiju, a procjenjivat će se na temelju svoje kreativnosti, iskustva i vještina. 

Opuštaš se uz čašicu omiljenog pića prije spavanja? Evo kako alkohol utječe na tvoj san

Ako si poput nas krenula zamišljati scenarij svog videa koji bi trebala predati na natječaj otvoren do 30. lipnja 2021., bojimo se da će te sljedeća informacija pomalo razočarati. Naime, natječaj je samo otvoren za građane SAD-a odnosno one koji imaju dozvolu za rad u toj zemlji. 

Nadajmo se da će osim sjajnim potezom inspirirati i neke naše vinarije

U novoj epizodi showa "miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima" briljirale su Mila Elegović i Marija Borić

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE

Photo: Shutterstock

Komentari 0