Life&style

Vikend prijedlog: osim čarobnog Adventa, Opatija ovaj vikend nudi i Festival čokolade!

  • Opatija i ove godine priča predivnu adventsku priču na moru, a za samo nekoliko sati vožnje i ti možeš biti njen dio!
  • U Opatiji uživaj u blagdanskoj atmosferi, uz gastronomske specijalitete i bogat sadržaj 
  • Jedna od omiljenih hrvatskih, ali i stranih destinacija privlači posjetitelje raskošnim ukrasima i odličnim glazbenim programom

Ako osim zagrebačkog Adventa planiraš posjetiti i druge adventske sajmove u hrvatskim gradovima, onaj opatijski dobar je odabir! Posjet Opatiji lako možeš pretvoriti i u savršeni mali izlet za vikend. Ljepota ovog gradića s raskošnim hotelima i prekrasnom šetnicom uz more oduševljava nas svako ljeto, no i u zimskim mjesecima. Raskošna adventska atmosfera obavila je i ove godine poznate opatijske lokacije poput parka sv. Jakova u kojem je prošle godine bila postavljena prava božićna čarolija, a ove godine smještena je u park Angiolina, Slatinu, gradsku tržnicu, i Ljetnu pozornicu na kojoj će biti klizalište. Opatijski advent ima i neke nove lokacije poput terase hotela Continental, Milenij i Imperial, kavane Strauss, ali i poznate šetnice Lungomare. 

Možda vas zanima Znamo što kriju adventski kalendari uz koje ćete lakše dočekati Božić Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Instagram@realbryannaalexis Instagram@realbryannaalexis Od 26. studenog pa sve do 9. siječnja u Opatiji te očekuje božićni sajam s bogatom gastronomskom ponudom i specijalitetima, raznovrstan glazbeni program u kojem ćeš sigurno pronaći i nešto za sebe, klizalište, ali i Festival čokolade! Prosinac je mjesec u Opatiji posebno posvećen čokoladi pa tako osim na Festivalu čokolade od 3. do 5.12. gdje će svoje proizvode predstaviti i domaći  i strani proizvođači, ukusne slastice od čokolade poput pralina ili torti i kolača možeš pronaći i u maloj opatijskoj tvornici čokolade, ali i brojnim lokalima i restoranima.

 | Autor: Instagram@realbryannaalexis Instagram@realbryannaalexis Opatija je i ove godine odlična destinacija za obiteljski izlet, ali njena romantična atmosfera čini ju idealnom i za romantični vikend udvoje. Ako u Opatiji misliš provesti vikend, osim opuštene šetnje kroz grad, možeš posjetiti i prekrasnu opatijsku okolicu i uživati u istraživanju pješačkih i biciklističkih staza. Na opatijskom Adventu imaš priliku pogledati i dvije vrlo zanimljive izložbe. Jedna je posvećena orašarima, likovima koji su postale zaštitni znak blagdana, dok je druga izložba klasičnih haljina izrađenih od posebnih, prirodnih materijala koji se mogu pronaći u opatijskim parkovima. 
Možda vas zanima U čudesnoj šumi od 250 borova na Adventu na Gradecu čeka te i lijepa humanitarna priča Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram@realbryannaalexis

Komentari 0