Life&style

Video sugerira da smo živjeli u zabludi i krivo koristili kutiju za pizzu. No, je li to istina?

  • Više od 7,6 milijuna ljudi je pregledalo TikTok video koji otkriva revolucionarni način korištenja kutije za pizzu
  • Ako muku mučiš sa skladištenjem ostataka pizze ili bacanjem kutije u smeće, definitivno bi ga trebala pogledati i ti
  • Reakcije komentatora na društvenim mrežama su podijeljene - jedni su oduševljeni, a drugi razočarani. Otkrij zašto!

Pizza je nesumnjivo jedno od omiljenih u cijelom svijetu, no njezino pakiranje nerijetko izaziva dodatna pitanja. Jedna od velikih dilema svakako je ona koja preispituje zašto je kutija u koju se pizza pohranjuje četvrtasta, ako je ona okrugla. Glavni razlog je - praktičnost.

Možda vas zanima Brzi recept: pizza iz tave bez kvasca je za prste polizati, probaj! Rubrika Life&style Life&style

Proizvodnja četvrtastih kutija je jeftinija i jednostavnija jer se mogu napraviti od jednog komada kartona. S druge strane, izrada okruglih kutija bila bi jako zahtjevna i komplicirana pa samim time i skuplja. Uz to, okrugle kutije bi se morale sastojati od dva dijela: posude i poklopca.

Ujedno, mnogo je lakše i jednostavnije izvaditi komad pizze iz četvrtaste kutije. I ne samo to, prazno mjesto u kutiji možeš iskoristiti kako bi postavila neki dodatak, poput kečapa ili umaka od rajčice.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

No, nakon konzumacije pizze nailazimo na novi problem - kako baciti kutiju, a da nam ona ne zauzme pola kante za smeće? Problem se javlja i u trenutcima kada nam ostanu tek dva komada, a zbog njih sačuvamo cijelu kutiju koja samo zauzima dragocjeni prostor. A svi znamo da u kuhinji nikad nema dovoljno mjesta!

Izmislili su specijalnu kutiju za pizzu da ju možeš bezbrižno jesti u krevetu. Pogledaj to čudo!

Kao i mnogo puta do sada, u pomoć nam je priskočio TikTok! Korisnik Nate Hunter je pokazao kako kutiju možeš vrlo lako rastaviti tako da ukloniš poklopac i rubove. Ako nisu uprljani ostatcima hrane možeš ih pohraniti u reciklažni spremnik. Donju polovicu spremnika možeš jednostavno preklopiti i tako ćeš dobiti manju kutiju koja je idealna za skladištenje ostataka pizze. Kako je to izveo provjeri ovdje:

@nateandgran

Pizza box life hacks #fyp #viral #foryoupage #share #duet

♬ original sound - Nate Hunter

Možda vas zanima Jesmo li oduvijek krivo rezali papriku? Ova metoda je mnoge ostavila bez riječi Rubrika Life&style Life&style

Njegov video pogledalo je preko 7,6 milijuna ljudi, a mnogi su s nevjericom dočekali ovu informaciju. Naravno, odmah su odlučili isprobati ovaj savjet, no mnogi od njih su ipak ostali razočarani.

Nažalost, pokazalo se kako ovo mogu samo određene kutije! Ipak, suočeni s činjenicom da bi i obične kutije mogle doživjeti poboljšanje, mnogi priželjkuje da ovakvo pakiranje postane uobičajena praksa. Slažeš li se?

U novoj epizodi showa 'miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima' briljirale su Mila Elegović i Marija Borić
 

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE.
 

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    m koga briga vazno je pizzu pojesti.................................