Life&style

Video: Pogledaj kako treba peći palačinke da ispadnu savršeno tanke

  • Dane u izolaciji mnoge od nas krate isprobavanjem novih recepata i kulinarskih tehnika
  • Možda je sada i pravo vrijeme da isprobaš ovaj viralni hit koji sugerira novi način pečenja palačinki
  • Tajna je u tome što tava treba biti okrenuta naopako, a kako cijeli proces izgleda otkrivamo ti u nastavku

Internet je prepun recepata i trikova koji nam otkrivaju što je sve to potrebno da bi ispekli savršenu palačinku. No, ako je vjerovati autoru ovoga videa tajna se ne krije u pravilnom omjeru sastojaka, gustoći smjese i temperaturi pećnice već načinu pečenja.

Naime, u ovom slučaju tavu je potrebno okrenuti naopako i zagrijati na plameniku njezinu unutarnju stranu. Ovoga puta naulji stražnju stranu i dno kako se palačinka ne bi zalijepila, a kada se ono dovoljno zagrije treba ga umočiti u posudu u kojoj si pripremila smjesu. I to je cijela mudrost. A evo kako to zapravo izgleda:

Možda vas zanima Brzi recept za vikend: palačinke od samo dva sastojka su superukusne i tako jednostavne Rubrika Life&style Life&style

Možda vas zanima Palačinke iz pećnice: evo kako ćeš spraviti neodoljivu poslasticu u limu Rubrika Life&style Life&style

Ovaj video se u kratkom roku proširio društvenim mrežama te stekao veliku popularnost. Posebno su oduševljeni oni koji nisu ljubitelji pranja posuđa jer ovom metodom koriste znatno manje pomagala. Primjerice, za ovaj trik neće ti biti potrebne ni grabilica za smjesu niti lopatica za okretanje. Ako te video zaintrigirao te si ga odlučila isprobati imamo za tebe još jedan sjajan prijedlog. Od palačinka koje si ispekla možeš napraviti ukusnu tortu čiji recept možeš pročitati ovdje. U slast!

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0