Life&style

Večer uz filmove i kokice? Evo kako ispeći kokice s okusom sira i špeka ili pak čokolade

  • Kokice su jedna od tvojih omiljenih poslastica uz čokoladu, gumene medvjediće i slično? 
  • Jesi li razmišljala o tome da ih dodatno „začiniš“?
  • Otkrit ćemo ti kako to možeš domišljato učiniti

Što se tiče domaćih kokica, obično biramo samo između klasičnih slanih ili katkad slatkih varijanti. Međutim, ekspandirana zrna kukuruza mogu se začiniti na puno više načina nego što to misliš. Nedavno je trik s kokicama izazvao salvu oduševljenja na društvenim mrežama. Možeš vidjeti kako se zrna kukuruza kombiniraju u kalupu za muffine s raznim drugim slatkišima, poput Oreo keksa, karamel bombona i sl. Kad se kokice raspuknu u pećnici, kao čarolijom nastanu različite sorte kokica.

Možda vas zanima Ovo jedva čekamo probati! Legendarni M&M's bomboni sada postoje i s okusom - kokica! Rubrika Life&style Life&style

Ako ti je okus previše neobičan ili sumnjaš da ćeš uspjeti dobiti onakav kakav želiš, ovdje imamo još dvije ideje za začinjene kokice. Brzo dodaju okus zrnima kukuruza i zajamčeno će ti uspjeti:

Recept za čokoladne kokice

Sastojci

• 100 g kukuruza kokičara

• 5 žlica ulja

• 2 žlice kakaa u prahu

Priprema

1. Za kokice zagrij lonac na umjerenoj vatri. Ravnomjerno rasporedi 4 žlice ulja, dodaj kokice te poklopi lonac. Nakon kratkog vremena zrna kukuruza počinju se otvarati. Savjet: kako bi osigurala da se sva zrna otvore, svako malo lagano protresi lonac.

2. Kad se više ne čuje pucketanje, otklopi. Pomiješaj preostalo ulje s kakaom u prahu u posudi pa ravnomjerno rasporedi po toplim kokicama. Ostavi kokice da se ohlade pa ih posluži.

Recept za kokice od slanine i cheddar sira

Sastojci

• 100 g kukuruza kokičara

• 4 žlice ulja

• 4 trake slanine

• 20 grama naribanog cheddar sira

Pitali smo dvije nutricionistkinje je li slanina zdrava ili nezdrava? Obje misle isto

Priprema

1. Kao i kod čokoladnih kokica, zrna kukuruza stavi u lonac s malo ulja te napravi kokice.

2. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (gore/dolje). U međuvremenu na tavi poprži slaninu, a zatim je izmrvi u posudi kad se ohladi. Dodaj naribani sir te sve zajedno dobro promiješaj.

3. Ravnomjerno rasporedi kokice na lim obložen papirom za pečenje i dodaj smjesu od slanine i sira.

4. Stavi lim u pećnicu i peci dok sir ne porumeni i rastopi se.

U novoj epizodi showa 'miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima' briljirala je Antonija Blaće

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE.

Photo: Shutterstock

Komentari 0