Life&style
Juha od bundeve

Uz recept Jamieja Olivera, juhu od bundeve će obožavati i oni koji je ne vole

  • S dolaskom jeseni, bundeva je ušla u naše kuhinje - i impresionira kao svestrana zvijezda sezone
  • Bilo u obliku aromatične pite od bundeve, hrskavo pečene iz pećnice ili kao kultni pumpkin spice latte koji svake godine osvaja društvene mreže: bundeva je jednostavno posvuda
  • Ne smije izostati ni klasična juha od bundeve koja će nas ugrijati u prohladnim danima i donijeti okus jeseni na tanjur, a ovaj recept Jamieja Olivera oduševit će svakoga

I naše bake cijenile su finu juhu od bundeve zahvaljujući njezinim hranjivim svojstvima i finom okusu, koji nam osobito gode u vrijeme stalne kiše, pada temperatura i mračnih dana. Ali, imamo i moderniju verziju klasika, recept Jamieja Olivera. Napravljena od jabuka, cheddar sira i domaćih krutona, pravi je spektakl izvrsnog okusa - i definitivno je naš novi omiljeni recept za jesen 2024. godine! 

Juha od bundeve po receptu Jamieja Olivera

Sastojci:

• 1 hokkaido ili butternut bundeva (oko 1,2 kg)

• 2 glavice luka 

• 3 do 4 žlice djevičanskog maslinovog ulja

• 2 jabuke

• 2 režnjića češnjaka

• 10 g svježe kadulje

• 200 g starog kruha

• 50 g cheddar sira

• 1 kocka povrtnog temeljca

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver

Nutella Martini Možda vas zanima Nutella martini - ovaj koktel će obožavati svi koji vole slatkasta pića - i Nutellu Rubrika Life&style Life&style

Priprema:

1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva (gornja i donja toplina ili 180 stupnjeva s ventilatorom).

2. Operi bundevu, prepolovi je, izdubi sjemenke, a pulpu grubo nasjeckaj.

3. Oguli luk pa nareži na kolutiće. Sve stavi u veći lim za pečenje, nakapaj sa dvije žlice maslinova ulja i peci u pećnici 30 minuta dok bundeva ne omekša.

4. U međuvremenu očisti jabuke i nareži ih na kriške, a češnjak malo zgnječi nožem pa oljušti. Nakon što je bundeva gotova, u posudu za pečenje dodaj nekoliko listića kadulje i sve zajedno s jabukama i češnjakom peci još desetak minuta. Nareži kruh na komade veličine oko dva centimetra i stavi u lim za pečenje. Zatim po vrhu pospi preostale listove kadulje.

5. Prelij sa žlicom ulja, sve dobro izmiješaj i rasporedi u jednom sloju. Nasitno naribaj 20 g cheddara, namaži na kruh i peci pet minuta dok ne porumeni i postane hrskav.

6. Izvadi bundevu iz pećnice i sve stavi u veliki lonac na srednju vatru. Izmrvi temeljac u kocki, prelij litrom kipuće vode i naribaj preostali cheddar.

7. Sve zakuhaj te kuhaj nekoliko minuta, zatim makni sa vatre te miksaj dok juha ne postane glatka. Začini po želji, raspodijeli u zdjelice te ukrasi krutonima i hrskavom kaduljom.

8. Po želji na kraju dodaj malo maslinova ulja.

 | Autor: Pixabay/RitaE Pixabay/RitaE Foto: Pixabay/RitaE

Tiramisu s jabukama Možda vas zanima Kad bi božićni blagdani imali okus, bili bi kao ovaj tiramisu s jabukama Rubrika Life&style Life&style
Photo: Pixabay/galyafanaseva
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Lijepa juha