Life&style

Uz proljeće pred vratima, vrijeme je da ušminkamo terase i balkone: u IKEA-u su već stigli najljepši komadi!

  • Uz proljeće pred vratima, pravo je vrijeme da krenemo planirati uređenje svojih omiljenih vanjskih kutaka
  • Bilo da tragamo za konkretnijim komadima namještaja ili tek pokojim šarmantnim dodatkom kojim bismo osvježili prostor, IKEA i ove godine ima baš sve što nam je potrebno za stvaranje opuštajućih oaza
  • Bacili smo oko na novitete poput vanjskih sofa, garnitura za blagovanje i žardinjera koji su krenuli pristizati u IKEA-u, a nekoliko njih osvojilo nas je na prvi pogled

Proljeće nam možda još uvijek nije stiglo, iako su posljednji dani bili natprosječno topli, no uz sve duže dane i ljetno računanje vremena od kojeg nas dijeli tek 36 dana, pravo je vrijeme da krenemo planirati uređenje svojih omiljenih vanjskih kutaka. Potvrđuje to i aktualna ponuda trgovina za opremanje doma koja je sve bogatija namještajem i dodacima za terase i balkone.  

 | Autor: IKEA IKEA Foto: IKEA

Bilo da tragamo za konkretnijim komadima namještaja poput vanjskih sjedećih garnitura ili tek pokojim šarmantnim dodatkom kojim bismo osvježili prostor u kojem volimo puniti baterije, IKEA svake godine ima baš sve što nam je potrebno za stvaranje opuštajućih oaza, a izuzetak nije ni ova. 

Možda vas zanima Svi su ludi za ovim IKEA trikom za uređenje doma - jednostavan je i jeftin, a efekt je wow! Rubrika Life&style Life&style

Bacili smo oko na novitete poput vanjskih sofa, garnitura za blagovanje i žardinjera koji su krenuli pristizati u IKEA-u, a nekoliko njih osvojilo nas je na prvi pogled. I novom kolekcijom IKEA nastavlja impresionirati spajanjem funkcionalnosti s obiljem stila te donosi dobro promišljenu ravnotežu estetike i praktičnosti, nudeći komade koji ne samo da će podići svaki vanjski prostor na najljepši način, već će kvalitetnom izradom i trajnošću odolijevati i vremenskim nepogodama.

 | Autor: IKEA IKEA Foto: IKEA, NÄMMARÖ / HELGEÖ stol sa stalkom za ukrašavanje (193,99 eura)

Jedan od naših apsolutnih favorita iz nove outdoor kolekcije je HELGEÖ vanjski stol izrađen od drveta eukaliptusa, i to zbog zanimljivog dodatka - jedinstvene  ukrasne šipke na koju možemo objesiti svoje omiljene viseće biljke. Želimo li pak prirediti zabavu na otvorenom, ovaj će nam stol  omogućiti da na njega objesimo balone ili rasvjetu i u trenu stvorimo romantičnu i opuštajuću oazu.

 | Autor: IKEA IKEA Foto: IKEA, NÄMMARÖ stolica s podesivim naslonom (55 eura)

Za oko su nam zapele i NÄMMARÖ ležaljka kao izvrstan spoj udobnosti i funkcionalnosti, budući da se lako sklapa nakon korištenja, te modularna stolica TVARÖ izrađena od ratana, a koja će oduševiti svakog zaljubljenika u boho estetiku. Model je to koji dizajnom priziva ljeto i donosi dah plaže gdje god se naša oaza nalazila, a oni sretnici koji imaju dovoljno velik vrt ili terasu mogu spojiti više ovih stolica kako bi stvorili veću sjedeću garnituru. 

 | Autor: IKEA IKEA Foto: IKEA, TVARÖ / FRÖSÖN element za modularnu sofu (184 eura)

Možda vas zanima Svijeće koje nikada ne dogore i ne možemo se na njih opeći - IKEA se baš dobro dosjetila Rubrika Life&style Life&style

Vrtovi, terase i balkoni nezamislivi su bez cvijeća i biljaka, a pletene kutije za cvijeće, posude od terakote i glazirane žardinjere na sadnju će potaknuti i najveće vrtlarske antitalente. Uz njih je, dakako, dostupan i sav alat koji nam je za vrtlarenje potreban poput  ergonomskih BRYTBÖNA škara, klasične ÅKERBÄR posude za zalijevanje ili pak SALLADSKÅL kante koja će se svojom jednostavnošću i skandinavskom estetikom savršeno uklopiti u nešto modernije uređenje.

 | Autor: IKEA IKEA Foto: IKEA, STJÄRNANIS kutija za cvijeće (12,99 eura)  | Autor: IKEA IKEA Foto: IKEA, ÅKERBÄR kanta za zalijevanje (6,99 eura)

 | Autor: IKEA IKEA Foto: IKEA, SALLADSKÅL kanta za zalijevanje (29,99 eura)

S obzirom na to da je za stvaranje opuštajuće atmosfere ambijentalna rasvjeta nezaobilazna, bilo da je riječ o interijerima ili eksterijerima, škicnuli smo i kakvi se sve u ovoj kategoriji noviteti nude, a jedini zaključak do kojeg smo došli je da će u sklopu nove  SOLVINDEN kolekcije baš svatko pronaći komade po svom ukusu. Od rasvjetnih girlandi i LED stolnih lampi do visilica, fenjera i LED solarnih štapova, vjerojatnost da nećemo pronaći neku koja će se savršeno uklopiti u priču koju smo zamislili gotovo pa je nepostojeća. 

 | Autor: IKEA IKEA Foto: IKEA, SOLVINDEN LED rasvjetni lanac (12,99 eura)  | Autor: IKEA IKEA Foto: IKEA, SOLVINDEN LED podna lampa (29,99 eura)

 | Autor: IKEA IKEA Foto: IKEA, SOLVINDEN LED solarna visilica (12,99 eura)

Photo: IKEA

Komentari 0