Life&style

Uz ove prefine ledene lizalice od jogurta i borovnica zaboravit ćeš na sladoled! Evo i recept...

  • Koji je tvoj omiljen način rashlađivanja kad nastupe visoke ljetne temperature?
  • Sigurno ne zaobilaziš sladolede ili hladne deserte, ali, priznaj, razmišljaš i o broju unesenih kalorija
  • Sasvim razumijemo, zato ti donosimo recept za zdrave i ukusne ledene zalogaje, koji će te oduševiti svojim osvježavajućim okusom 

Postoji više načina rashlađivanja tijekom vrućih ljetnih dana, ali jedan od najdražih su nam oni najukusniji. Ledene lizalice koje nas čekaju u zamrzivaču jednostavan su način osvježenja koji će nagraditi naša osjetila i to bez grižnje savjesti. Pronašli smo recept baš za takve poslastice na štapiću od grčkog jogurta koji će ih napraviti kremastim i puno svježeg voća koji će dodati vitamine i okuse koje volimo. Ako još dodaš žlicu granola možeš ih pretvoriti u odličan doručak ili poslasticu zbog koje će se sigurno napraviti gužva u kuhinji. 

Možda vas zanima Mama potaknula opaku raspravu na internetu nakon što je pokazala što daje svojoj djeci kao - slasticu Rubrika Life&style Life&style

Odlično je što je recept prilagodljiv pa s dozrijevanjem omiljenog nam ljetnog voća možeš napraviti varijacije s trešnjama, breskvama ili šljivama

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Pripremiti ih možeš u standardnim kalupima za sladolede na štapiću, a u nedostatku istih mogu ti poslužiti papirnate čaše i slamke, odnosno limeni kalupi za muffine koje ćeš obložiti papirom. Slojeve grčkog jogurta, voća i dodataka u kalupu lagano poveži s čačkalicom kako bi izgledali još privlačnije. Djeca će ih sigurno voljeti, ali ni odrasli im neće moći odoljeti. 

Sve što ti treba:

  • 2 šalice (oko 500 grama) malina, borovnica i narezanih jagoda
  • 2 žlice limunovog soka
  • 2 žlice šećera (ili ovisno o ukusu) agavinog sirupa ili meda
  • 2 i pol šalice grčkog jogurta s vanilijom ili običnog grčkog jogurta zaslađenog po želji
  • Kalupi za sladoled ili papirnate čaše manjeg kapaciteta i slamke prerezane na pola
Možda vas zanima Svidjela ti se Dalgona-kava? Onda ćeš sigurno uživati i u ovom spektakularnom sladoledu Rubrika Life&style Life&style

Priprema: 

  1. U blenderu pomiješaj bobice, limunov sok i šećer (agavin sirup ili med) dok ne dobiješ glatku smjesu. Ako smjesa nije dovoljno slatka, slobodno dodaj još sladila po vlastitom ukusu
  2. U zdjeli razradi jogurt u jednoličnu smjesu odnosno ako koristiš običan grčki jogurt možeš ga po želji pomiješati sa sladilom
  3. U svaki kalup odnosno papirnatu šalicu stavi punu žličicu pirea od bobičastog voća, a zatim žličicom nanesi i sloj jogurta. Naizmjenično postavljaj slojeve, ali pripazi da ostaviš malo mjesta pri vrhu. Uz pomoć štapića ili čačkalice lagano poveži slojeve. Umetni slamku u sredinu šalice odnosno štapić u sredinu svakog kalupa
  4. Kalupe stavi u zamrzivač i pričekaj barem tri do četiri sata dok se osvježavajuća slastice ne smrzne
  5. Prije posluživanja kalupe odnosno čašice zagrij rukama, a zatim izvadi zdravu lizalicu iz kalupa i uživaj bez grižnje savjesti
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0