- Sama pomisao na „Dalgona sladoled“ mami nam sline na usta – a tebi?
- Kombinacija fine mirisne kave s kremastim sladoledom ne može biti bolja
- Najbolje od svega je da taj sladoled jednostavno i brzo možeš sama spraviti
Osvježavajuće, slatko i kremasto: sladoled od Dalgona kave predivan je ljetni desert i sasvim se jednostavno spravlja. Ne treba ti čak ni aparat za sladoled!
Sastojci
• 2 žlice šećera
• 2 pakiranja vanilin šećera (ili ½ žličice mljevene vanilije)
• 5 žlica instant kave
• 400 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
• 5 žlica kipuće vode
• 500 ml vrhnja za šlag
Po želji:
• čokoladne mrvice
Priprema
1. Stavi u posudu za miksanje šećer, kavu, vodu i vanilin šećer. Zatim miksaj smjesu 5-7 minuta na najvećoj brzini da nastane prozračna i kremasta smjesa.
2. Potom stuci vrhnje u šlag. Dodaj kondenzirano mlijeko te prije toga pripremljenu smjesu s kavom te dobro promiješaj.
3. Gotovu smjesu stavi u pravokutni kalup, a zatim u zamrzivač. Nakon sat vremena umiješaj čokoladne mrvice (ako ćeš ih odmah staviti, past će na dno).
4. Sladoled od kave ostavi najmanje četiri sata u hladnjaku (najbolje preko noći).
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.