Life&style

Uz preukusan čokoladni mousse po receptu Chrissy Teigen postat ćeš kraljica deserata

Supruga pjevača Johna Legenda objavila je čak dvije kuharice u kojima se nalazi i recept za pripremu ovog neodoljivog čokoladnog deserta. Donosimo ti ga u nastavku

Poznati model Chrissy Teigen nerijetko ističe ljubav prema kuhanju, a tome u prilog ide i činjenica da je do sada objavila već dvije kuharice s jednostavnim i vrlo ukusnim receptima. Onaj koji je osvojio njene obožavatelje svakako je recept za čokoladni mousse. "Svi ga mogu napraviti i može se držati u frižideru. Dodaj mu šlag ili slatko vrhnje i postat ćeš stručnjak za pravljenje deserata. Bonus je ako ga uliješ u lijepe čaše i uz mousse napraviš hrskave muesli keksiće", rekla je Chrissy. U nastavku ti donosimo recept za ovu ukusnu poslasticu:

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Možda vas zanima Taaako fino! Donosimo ti brzi recept za preukusnu vruću čokoladu Rubrika Life&style Life&style

Sastojci:

Čokoladni mousse: 1 šalica čokoladnih mrvica, 1/3 šalice punomasnog mlijeka, 3/4 šalice slatkog vrhnja

Keksići: 2/3 šalice šećera, 2 žlice vode, 4 male žlice meda, 1/4 male žličice soli, 1 šalica hrskavih mueslija, prstohvat sode bikarbone, 1/3 šalice prženih isjeckanih lješnjaka

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Postupak pripreme: 

Čokoladni mousse: U većoj posudi pomiješaj mlijeko i čokoladne mrvice (možeš koristiti i usitnjenu čokoladu). Sve stavi u mikrovalnu pećnicu na minutu i 15 sekundi ili kuhaj na laganoj vatri dok se sastojci ne sjedine. Pričekaj 15 minuta da se smjesa ohladi, a potom u nju umuti prethodno pripremljeno slatko vrhnje (pazi da ima kremastu teksturu). Kako bi smjesa bila gusta i lagana, pripazi da ne miješaš prebrzo. Dobiveni mousse serviraj u dvije lijepe čaše i stavi na hlađenje. 

Možda vas zanima Mljac! Donosimo ti recept za najbržu pripremu čokoladne torte Rubrika Life&style Life&style

Keksići: Pomiješaj šećer, kukuruzni sirup i dvije žlice vode i sve zajedno kuhaj na laganoj vatri dok ne dobiješ smjesu koja nalikuje karameli (cijelo vrijeme miješaj smjesu). Kad dobiješ željenu teksturu, makni je sa štednjaka i dodaj joj sol, sodu bikarbonu, muesle i lješnjake. Sve dobro promiješaj, a potom smjesu ulij u veliku ravnu posudu na koju si prethodno stavila papir za pečenje. Pričekaj da se sve dobro ohladi i učvrsti pa istrgaj na sitne komadiće. 

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0