Rijetko tko će odbiti šalicu vruće čokolade i rijetko tko ju ne voli. Okus koji pamtimo iz djetinjstva i podsjeća nas na zimske dane. Iako netko voli rjeđu, a netko gušću, donosimo ti recept za pripremu najsavršenije vruće čokolade
Mislim da nema boljeg od hladnog jesenskog dana, a ti ga provodiš ispod dekice i uz serije. Ako još tome dodamo i vruću čokoladu, mislim da imamo dobitnu kombinaciju. Kako bi čokolada imala najfiniji okus i miris koji si ikad probala donosimo ti recept vrhunskog francuskog chefa Jacquesa Torresa.
Sastojci:
- kvalitetna čokolada s najmanje 60-postotnim udjelom kakaa
- punomasno mlijeko
- mlijeko u prahu
- škrobno brašno/ gustin( po želji)
Priprema:
- Zakuhaj 250 mililitara mlijeka ako želiš jako gustu toplu čokoladu što je mjera za četiri šalice. Ako ipak voliš rjeđu, onda dodaj još 125 mililitara mlijeka.
- Pripremi 50 grama mlijeka u prahu i 3 grama gustina, te ih izmiješaj u posebnoj posudici sa strane.
- Pripremi 150 grama kvalitetne čokolade natrgane na komadiće.
- Kad mlijeko zakuha, lagano ga promiješaj. Samo pazi da se ne pojave mjehurići.
- Komadiće čokolade ubaci u mlijeko i stalno miješaj.
- Ako želiš gušću, dodaj gustin i mlijeko u prahu uz stalno miješanje. Ako ne želiš, izostavi ovaj korak.
- Kada se svi sastojci spoje u homogenu smjesu, još jednom dovedi čokoladu do vrenja i ne zaboravi da moraš stalno miješati.
- Nemoj kuhati dugo nakon što zavrije kako ti čokolada ne bi postala pregusta.
- Možeš poslužiti sa šlagom koji si napravila od 125 mililitara slatkog vrhnja. Posudu s vrhnjem najbolje je staviti u zamrzivač na pet minuta, a zatim ga istući u šlag. Šlag ti mora biti lagan i kremast. Kad si to postigla, ostavi ga u hladnjaku dok pripremaš čokoladu.
Jedan mali bonus savjet: nemoj zakuhati mlijeko pa onda dodati čokoladu promiješati i gotova stvar. Neka zavrije dva puta za bolji i puniji okus. Na kraju možeš preko šlaga staviti naribanu čokoladu i uživati u svojoj vrhunskoj toploj čokoladi.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.