Life&style

Uz ova tri koraka, tvoj madrac će biti dugo čist i mirisan kao da je nov

  • Naravno da s vremena na vrijeme treba zamijeniti madrac, ali ako se malo potrudiš, to ćeš morati činiti zaista rijetko
  • Na madracu provedemo trećinu života zato je važno da nam je čist
  • Donosimo ti tri pravila uz koje će ostati mirisan, bez mrlja i prašine

Svi koji su barem jednom u životu vidjeli minutu one TV reklame za novi madrac, zapamtili su da u našim madracima živi više milijuna grinja i vjerojatno svoj madrac poželjeli baciti iste sekunde. No, nije stvar u bacanju, nego u održavanju! Na madracu provodimo 7 do 8 sati dnevno. Za to vrijeme mrtve stanice kože, znoj ili sebum, masnoća koju luči naša koža, počinju polako postajati dio tvog madraca. 

Svakih nekoliko mjeseci napravi sve ovo što ti preporučujemo. Neće ti biti žao!

Bit će ti potrebno jedna od onih pjena za čišćenje tkanine ili tepiha, soda bikarbona, glačalo na paru.


1. Riješi se prašine


Nadamo se da imaš dobar usisivač jer je bez njega normalan život puno teži. S nastavkom za čišćenje tapeciranog namještaja detaljno prijeđi cijeli madrac, svaki ugao, bočne stranice. Pritisni što dublje u tkaninu dok to radiš da izvučeš što više prašine iz dubine. S onim najužim nastavkom očisti dijelove oko poruba.

 | Autor: Instagram/Jenlyn Rodriguez Instagram/Jenlyn Rodriguez

Možda vas zanima 5 trikova za uvijek uredan dom od najslavnije guruice za čišćenje na svijetu Rubrika Life&style Life&style

2. Riješi se mrlja


Ako si ikad nešto grickala u krevetu ili neočekivano dobila mjesečnicu, ako dopuštaš psu ili nekom drugom kućnom ljubimcu da ti se povremeno pridruži na madracu, sigurno je pun mrlja. I njih ćeš se riješiti s jednim od onih sredstava za čišćenje tapeciranog namještaja. Nemoj madrac pri tome pretjerano smočiti i svakako ga ostavi da se osuši do kraja prije nego što počneš praviti krevet s čistom posteljinom.

 | Autor: Instagram/Jenlyn Rodriguez Instagram/Jenlyn Rodriguez

Možda vas zanima Blistavo, a brzo! Isprobaj genijalan trik za lakše čišćenje kupaonice Rubrika Life&style Life&style

3. Riješi se mirisa


Ako se želiš riješiti mirisa prirodno, bez kemikalija, posipaj madrac debeljim slojem sode bikarbone, utrljaj je malo prstima (svakako bez vode), ostavi 15 minuta, a onda sodu bikrabonu detaljno usiši. Ukoliko želiš, možeš ga preletjeti glačalom na paru na nižoj temperaturi ili našpricati sprejem, možda najbolje s prirodnim eteričnim uljem lavande za bolji san. 

Photo: Instagram/Jenlyn Rodriguez
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • cleandreams

    POTEMA je jedino dokazano i od njemačkog instituta certificirano riješenje za antibakterijsko dubinsko čišćenje madraca. CLEAN DREAMS (obrt za čišćenje madraca) čisti sve madrace od grinja i svih čestica koje se nalaze u njemu i to u vašem domu, i ... prikaži još!