Life&style

Uskoro ponovno ulazimo u tajni svijet zagrebačkih Dvorišta, evo što nas čeka

  • Jedna od omiljenih zagrebačkih manifestacija, Dvorišta, i ove će godine svim posjetiteljima pružiti mogućnost uživanja u prostorima gornjogradskih dvorišta, ovaj put na čak tri nove lokacije!
  • Dvorišta ćeš moći posjetiti od 13. do 24. srpnja na pet gornjogradskih lokacija i uživati u bogatom programu ispunjenom glazbom, dobrom hranom i pićem te ugodnim društvom!
  • Na Dvorištima te i ove godine očekuje mnogo zabave, a ulaz na sve lokacije je slobodan!

Svi oni koji mjesec srpanj provode u Zagrebu, svake godine s nestrpljenjem očekuju početak gradske manifestacije Dvorišta. Ova manifestacija jedinstvena je prilika da upoznamo skrivene kutke koji se kriju iza prekrasnih gornjogradskih palača, a ove ćemo godine tako imati priliku uživati na njih pet, od čega su čak tri nove lokacije!

Od 13. do 24. srpnja, što je i dva dana duže nego što je manifestacija inače trajala, u Dvorištima ćeš ponovno otkrivati skrivene tajne Gornjeg grada te uživati u dobroj zabavi i druženju u predivnom ambijentu

Dvorišta | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou Počinju Dvorišta na Gornjem gradu

Nove lokacije dvorišta su Zvjezdarnica u Popovom tornju na adresi Opatička 22 i Sjeverno dvorište  Arheološkog vrta Muzeja grada Zagreba, na susjednom broju 20, no s ulazom iz prostora Zvjezdarnice. Sjeverno dvorište je lokacija arheoloških iskopavanja koja govore o staroj prošlosti grada Zagreba, a posebnoj atmosferi prostora pridonosi oslikana fasada na pročelju zgrade.

Dvorišta | Autor: Facebook Facebook Sjeverno dvorište Arheološkog vrta Muzeja grada Zagreba

Treća nova lokacija je Dvorište Palače Erdödy-Keglević u Ćirilometodskoj 4, koja je nekad bila posljednji doma Ljudevita Gaja i mjesto njegove znamenite Ilirske tiskare, dok je danas jedna od rezidencija Pravnog fakulteta. 

Večeri na Griču Možda vas zanima Glazbena čarolija na Griču: Uživanje u klasici, etnu i jazzu pod zvjezdanim nebom Rubrika Life&style Life&style

Uz njih, ponovno ćemo uživati u Dvorištima Narodni dom HAZU na adresi Opatička 18 te Narodni dom HAZU na adresi Dvoranski prečac 1. U Donjem dvorištu, koje je premijerno predstavljeno 2019., posjetitelji će i ove godine imati mogućnost zaviriti iza ograde Narodnog doma i uživati u predivnim pogledima na Radićevu ulicu, ali i ostatak grada.

Dvorišta | Autor: Facebook Facebook Počinju Dvorišta na Gornjem gradu

Na ovoj manifestaciji uvijek se mogu očekivati odlični glazbeni nastupi uživo, a među izvođačima koji su nastupali na Dvorištima ubrajaju se Zdenka Kovačiček, Matija Cvek, Antonela Đinđić, Jelena Radan, Ivana Kindl, ali i ansambli poput Zagrebačkog puhačkog ansambla, Ansambla Antiphonus i mnogih drugih.

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Na ovogodišnjoj ljetnoj pozornici Dvorišta zasigurno možemo ponovno očekivati prave glazbene užitke. Dnevni program bit će objavljivani nekoliko dana unaprijed na društvenim mrežama manifestacije Dvorišta.

Manifestacija Dvorišta 2022 će biti otvorena svakog dana tijekom trajanja festivala od 18 do 24 sata, uz iznimku lokacije u Ćirilometodskoj koja će biti otvorena od 19 do 24 sata. Ulaz na sve lokacije manifestacije Dvorišta 2022, za najbolju ljetnu zabavu, je slobodan!

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Melt Gelato&brunch bar Možda vas zanima Nije baš slastičarnica, ali ovdje možeš pojesti neke od najboljih sladoleda u Zagrebu Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram@gisou

Komentari 0