Life&style

Umijeće svađanja: Ovih 5 stvari bolje nemoj raditi za vrijeme svađe

  • Nema te veze u kojoj ponekad ne dođe do svađe
  • Svađa može biti konstruktivna, ali i kontraproduktivna 
  • Kad se svađaš sa svojim dragim, svakako izbjegavaj sljedeće stvari…

Svađe su u vezi potpuno normalne, a ponekad čak i zdrave. Doduše, može se dogoditi da netko u afektu kaže ili napravi stvari koje će kasnije zažaliti ili pak nemaju nikakvog učinka pa određene radnje trebaš izbjegavati za vrijeme svađe…

Odeš usred razgovora 

Ponekad se diskusija čini bezizlaznom pa imaš potrebu jednostavno pobjeći od nje kako se ne bi više zamarala tom temom. Ali, to nije dobra ideja jer tako problem ostaje neriješen, a stvari nerazjašnjene. Negativno raspoloženje ostaje, a to će izazivati daljnju frustraciju kod onoga tko je „ostao“. Zato je važno razgovarati o problemu i riješiti ga – čak i ako je to u datom trenutku vrlo neugodna zadaća. 

Bodeš u stare rane 

Ako imaš osjećaj da ti za vrijeme diskusije nedostaju argumenti, onda nikako nemoj stavljati na dnevni red neke stare nesuglasice. Tvoj partner je još davno nešto napravio, a već ste to izgladili i razjasnili? Onda to nemoj koristiti kao argument protiv njega – jer vjerojatno nema nikakve veze s trenutačnom diskusijom. 

Udaraš ispod pojasa 

Ponekad u afektu izgovorimo stvari koje kasnije zažalimo. Ako nam nedostaje argumenata, može se dogoditi da sugovornika osobno (verbalno) napadnemo. Ako kritiziraš partnera za nešto što nema veze sa svađom, to može dovesti do daljnjeg stresa – što se zapravo moglo izbjeći. Osim toga, možeš reći nešto što će ga jako povrijediti i dugotrajno mučiti.

Možda vas zanima Parovi koji se svađaju više se vole, a sad znamo i razloge! Rubrika Love&Sex Love&Sex

Svađate se preko mobitela 

Nikada se nemoj svađati s nekim preko poruka – mnoge stvari mogu se tako pogrešno razumjeti. Najbolje je svađu riješiti razgovorom u četiri oka. Tako ćeš dati partneru priliku da se pravilno izrazi – i obrnuto. Ako imaš vezu na daljinu – problem riješite telefonskim razgovorom, a nikako ne porukama. 

Pazi na govor tijela 

Kad nas netko naljuti, može se dogoditi da divlje gestikuliramo. A to pak može dovesti do toga da se naš partner osjeća „napadnuto“ te napusti raspravu. Stoga pazi da za vrijeme svađe ostaneš mirna. Svađa će proći mirnije te je šansa za brzo rješenje znatno veća. 

Možda vas zanima 7 uobičajenih svađa koje parovi vode u prvoj godini braka Rubrika Love&Sex Love&Sex

Možda vas zanima Obavezno izbjegavati! Razlog br.1 zbog kojeg se polovina svih parova svađa na odmoru Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0