Life&style

20 originalnih ideja za romantično i lijepo božićno drvce - koje to nije

Donosimo ti nekoliko odličnih alternativa klasičnom božićnom drvcu koje će te inspirirati za nešto drukčije kićenje ove godine

Složit ćeš se s nama, Božić bez božićnog drvca nije Božić! Međutim, nekim ljudima pomisao na nabavljanje jelke stvara dodatni stres i opterećenje ili im je ta ideja jednostavno postala dosadna. Ako si i ti među njima i ove godine razmišljaš o nešto drukčijem božićnom drvcu, donosimo ti nekoliko genijalnih ideja za šarmantna i božićna drvca koja to ustvari nisu. Otkrij ih u nastavku: 

1. Drveno božićno drvce

Ako si ove godine odlučila izbjeći borove iglice i unijeti promjene u blagdansko kićenje, drveni bor koji imitira božićno drvce čini se kao idealna ideja. Osim drvenih ploče u obliku trokuta ili jelke, odlična ideja su i drvene police u obliku trokuta na koje se s lakoćom slažu pokloni.

 | Autor: miss7/pinterest miss7/pinterest

2. Božićno drvce od papira

Oblik bora napravljen od papira na zidu vjerojatno je jedna od najjednostavnijih opcija, ali ne i najmanje efektna. Biraj papire na kojima pišu inspirativne, tebi drage poruke ili božićne pjesme, a potom ih upotpuni lampicama i drugim božićnim ukrasima. 

 | Autor: miss7/pinterest miss7/pinterest

Možda vas zanima Što pokloniti za Božić? Evo što kaže horoskop! Rubrika Life&style Life&style

3. Božićno drvce od fotografija

Istu stvar kao i s papirom možeš napraviti i s omiljenim fotografijama. Jedina razlika je što ćeš umjesto papira koristiti fotografije, bilo da ih zalijepiš na zid ili ih staviš na konstrukciju od lampica i grana. 

 | Autor: miss7/pinterest miss7/pinterest

4. Božićno drvce od kuglica

Božićno drvce možeš napraviti i od kuglica tako da ih objesiš na strop na niti različitih dužina i postaviš ih u obliku jelke. Kuglice možeš iskoristiti i za ukrašavanje drvene konstrukcije u obliku trokuta.

 | Autor: miss7/pinterest miss7/pinterest

5. Božićno drvce od ljestava

Za izradu ovog božićnog drvca sve što trebaš su drvene ljestve koje ćeš, baš poput pravog božićnog drvca, okititi svojim omiljenim ukrasima i istaknuti sjajem lampica. Bilo da se odlučiš za bogato ukrašene dvostruke ljestve ili jednostruke ljestve naslonjene na zid, božićne ljestve će baš poput prave jelke zasigurno plijeniti pažnju.

 | Autor: miss7/pinterest miss7/pinterest

Možda vas zanima Pitali smo stručnjaka: Kako produljiti vijek trajanja božićnoj zvijezdi? Rubrika Life&style Life&style

6. Božićno drvce na zidu

Ako imaš nekoliko zelenih grana, kuglica i lampica, imaš sve što ti je potrebno kako bi stvorila zabavnu alternativu pravom boru za svom zidu. Dodaj koji češer i druge slične ukrase i gotova si!

 | Autor: miss7/pinterest miss7/pinterest

7. Božićno drvce od lampica

Kao što se može napraviti samo od kuglica, božićno drvce možeš izraditi i od lampica. Svoje lampice možeš postaviti u obliku jelke na podlogu koju možeš premještati, možeš ih postaviti na zid ili u kut i ukrasiti po želji.  Mogućnosti su brojne, a na tebi je da odabereš onu koja ti najbolje odgovara. 

 | Autor: miss7/pinterest miss7/pinterest

8. Božićno drvce na slici

Ako svoje božićno drvce smjestiš na sliku, odlična stvar je što će te svake godine čekati u istom obliku i što ga možeš stavljati na bilo koji zid u domu. Ovo drvce neće ti oduzeti puno prostora, a izgledat će vrlo efektno. 

 | Autor: miss7/pinterest miss7/pinterest

9. Božićno drvce od knjiga

Hrpu knjiga koju držiš na polici možeš odlično iskoristiti tako da od njih napraviš improvizirano drvce. Polegni knjige jednu na drugu i omotaj ih efektnim lampicama. Kasnije na vrh, umjesto božićne zvijezde, dodajte neku fora božićnu dekoraciju poput češera. Osim toga, knjige možeš poslagati na polici tako da budu u obliku božićnog drvca.

 | Autor: miss7/pinterest miss7/pinterest

10. Božićno drvce od poklona (ili papira za umatanje)

I za kraj imamo još jedan genijalan prijedlog. Svoje božićno drvce ove godine napravi od poklona koji se inače nalaze ispod njega, ali imaj na umu da ga poslije Božića više nećeš imati u svom domu. Ako ti to nije opcija, božićno drvce možeš napraviti i od papira za umatanje poklona. Predlažemo ti da odabereš one s božićnim motivima. 

 | Autor: miss7/pinterest miss7/pinterest

Photo: miss7/pinterest

Komentari 0