Life&style

“Učila sam kći da se uspava plačući. Otada obje bolje spavamo, no ljudi misle da sam grozna mama"

  • Mlada mama na TikToku izazvala je raspravu oko metode uspavljivanja koju je prakticirala na svojoj kćeri
  • Puštala je dijete da plače dok ne zaspi što mnogi osuđuju zbog mogućih posljedica
  • Neki su ipak stali na njenu stranu i u obranu ove metode

Puštanje djeteta da plače sve dok ne zaspi jedan je od koncepata u roditeljstvu koji još uvijek izaziva velike rasprave. Nekada, u "strožim vremenima" uobičajen, pa odbačen kao loš, još uvijek je metoda odgoja kojoj se neki roditelji priklanjaju. Posljedice mogu biti izražen strah od odvajanja, problemi s uspavljivanjem i spavanjem. Jedna mama koja slijedi ovu metodu i pušta svoj kćer “da se isplače” inzistira kako im je to promijenilo živote te da sad obje spavaju bolje nego ikad.

@luljxta Best thing I ever did #sleeptrain #cio #foryou #foryoupage #fyp ♬ Packs and Potions - HAZEY

Mama Rosy na svojem je TikToku objasnila da otkad ostavlja svoju kćer Violet-Blue da se isplače, vrijeme spavanja nikad nije prolazilo lakše. Rosy s Violet-Blue ovu metodu koristi otkad je djevojčica imala šest mjeseci.

U videu na TikToku Rosy je podijelila kako izgleda kad svoju malenu stavlja na spavanje. Djevojčicu u njen krevetić stavi budnu, s bočicom mlijeka, prije nego što ju pokrije, ugasi svjetlo i izađe iz sobe. Rosy je u videu objasnila svoju način: “Treniranje spavanje/puštanje da se isplaču možda nije za svakoga, ali radila sam to samo tjedan dana kad je imala šest mjeseci i odtad vrijeme za spavanje je uvijek ovako lako. Spava do 8 ujutro.”

Pravi razlog zašto su roditelji uvijek iscrpljeni Možda vas zanima Pravi razlog zašto su roditelji iscrpljeni više nego što bi trebali biti Rubrika Life&style Life&style

No, u komentarima mnogi se nisu složili s njenom odlukom i korištenjem ove metode. Neki su izrazili i zabrinutost zbog nedostataka ovog načina uspavljivanja djeteta. “Nema šanse da bih ikad mogla tako. Tako je malena, zašto se ne bi željela maziti s njom dok je tako malena!”, jedna je pratiteljica napisala. Druga je dodala: “Roditeljstvo i odgoj djece doslovno ide unazad, unatoč istraživanjima i znanstvenim dokazima.” Još je jedna korisnica TikToka napisala: “Srce mi se slama dok slušam moje dijete kako plače, nije mi to prirodno”.

@luljxta How I got my daughter too sleep all night👀 #fyp #foryou #foryoupage #teenmomvlog #pregnant #baby #pregnancy #teenmom ♬ First date - TootyMcNooty

Neki su u raspravi dodali i kako su treniranje spavanja i “puštanje da se isplače” dvije potpuno različite stvari. “Treniranje spavanja je kad uče kako da zaspu sami. Ostavljanje da plaču je nemar.” Rosy je na to odgovorila kako “ostavljanje bebe da plače dvije minute nije zanemarivanje”.

Drugi su se složili i s odobravanjem gledaju na ovakvu metodu: “Moja majka je ovako radila i sa mnom i ništa mi se nije dogodilo. Nemam nikakve traume od toga što me pustila da plačem.”

Što bi roditelji radili 24 sata da se vrate u život bez djece Možda vas zanima Roditelji iskreno otkrivaju: 'Da se mogu samo na 24 sata vratiti u stari život, ja bih…' Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Shutterstock

Komentari 0