Life&style

Ubaci ovo voće u svoj doručak, nećeš vjerovati koliko pomaže pri mršavljenju

  • Ako dodaš svom doručku ovaj sastojak, već si ujutro napravila nešto za svoju liniju iz snova
  •  A ono što je najbolje: fenomenalnog je okusa

Doručak ti je najvažniji i najljepši dnevni obrok? S ovim sastojkom sada može postati i obrok „kojeg ćeš se fino najesti, a ujedno ćeš i mršavjeti“. Zvuči nevjerojatno? Riječ je o bobičastom voću svih boja i oblika – osim što će dati doručku dodatnu porciju svježine, donose i mnoge druge „čudesne moći“. Sadrže jako puno vlakana – primjerice, šalica malina pokriva već trećinu dnevne potrebe! Zgodan popratni efekt: osobito maline će te držati dugo sitom, jer od ukupno 15 grama ugljikohidrata po šalici, čak 8 (!) grama su čista vlakna.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Možda vas zanima Ovaj recept za prefinu Raffaello kremu s malinama svi će htjeti ukrasti od tebe Rubrika Life&style Life&style

Međutim, to nije jedina prednost bobičastog doručka: jedno dugotrajno istraživanje otkrilo je da su odrasle osobe koje u svojoj prehrani uzimaju flavanoide u obliku jagoda, borovnica i kupina, izgube znatno više težine od osoba koje se drugačije hrane. Nije ni čudo: tvar koja malinama daje okus potiče razgradnju masnoća i izmjenu tvari. 

Još jedna prednost dodatne porcije bobica – premda su jako slatke, nemaju puno kalorija. Stoga ovo zdravo voće možeš jesti ujutro bez ikakvog straha. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

Možda vas zanima Ova činjenica o jagodama iznenadila je mnoge, a isto vrijedi i za maline Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram/Getty

Komentari 0