Life&style
Žena priprema doručak mužu

"U 6 ujutro pripremam mužu doručak. Da se druge žene tako brinu za muškarca bilo bi manje razvoda"

  • Bronte Rawlingson 29-godišnja je majka troje djece koja je odlučila da želi biti domaćica i nema interesa za karijeru
  • Unatoč tome što su joj roditelji plaćali privatnu školu ona se sa 17 godina preselila kod sadašnjeg supruga, a  s 19 je postala majka
  • Dan započinje pripremanjem doručka za supruga, a nastavlja čišćenjem doma i brigom o djeci

Budeći se u 6 ujutro, Bronte Rawlingson odjuri u kuhinju kako bi pripremila mužev omiljeni doručak prije drugih dnevnih obaveza poput čišćenja kuće i čuvanja njihove djece. Dok velika većina žena potom odlazi na svoja radna mjesta, Bronte ne ide nikamo. Napustila je privatnu školu zbog ljubavi, a zatim s 19 godina odlučila postati mama tinejdžerka. Priznaje da želi biti "tradicionalna žena" i nema interesa za karijeru.

Možda vas zanima Stručnjaci tvrde da su uspješniji brakovi s većom razlikom u godinama. Ovo su njihovi argumenti Rubrika Love&Sex Love&Sex

Ova 29-godišnjakinja udana je za Phila (35), vlasnika vodoinstalaterskog poduzeća, i kaže da ostanak kod kuće pomaže njihovom braku da procvjeta." Vjerujem da je jedan od razloga za toliko neuspjelih brakova taj što se žene ne ponašaju onako kako muškarci žele. Znam da moj muž želi da ja budem ženstvena kako bi on mogao biti muško. Balansiramo jedno drugo", kaže.

Peteročlana obitelj | Autor: Shutterstock Shutterstock

Nakon što pripremi Philov doručak u njihovom domu u Frintonu u Essexu Bronte se pobrine da nahrani njihovu djecu, Ameliju (9), Fenellu (6), i Theodoru (1). Ponekad suprugu priprema kajganu ili omlet, a voli ga dobro hraniti kako bi bio sit do ručka. "Dvoje starije djece neumorno jedu, pa nikad ne pripremam samo nešto jednostavno, poput žitarica. Većinom su to tost, palačinke, smoothie, kako bi bila sigurni da su svi sretni - ali spremna sam to činiti. To je moj posao kao majke."

Unatoč tome što je išla u skupu privatnu školu Bronte nije željela karijeru s visokim prihodima. Umjesto toga, namjerno je zatrudnjela s 19 godina, preselivši se kod Phila, kojeg je upoznala na plaži kad je imala 16 godina. Njena odluka da postane majka tinejdžerka zapanjila je njene školske prijatelje, koji sada imaju uspješne karijere kao odvjetnici i liječnici. "Oduvijek sam željela biti majka i žena, još od kada sam bila djevojčica. Sanjala sam o tome dok sam se igrala s lutkama. No, postati mama nije bilo  jednostavno, jer su Bronteini roditelji bili razočarani njome. Sada se situacija popravila i oni vole svoje unuke.

Bronte je savršeno sretna što ostaje kod kuće dok Phil zarađuje novac

Bronte čisti cijeli dan - briše prašinu, posprema i odlaže igračke, sve do prije odlaska u krevet oko 23 sata. "Čistim kupaonicu i kuhinju dva puta dnevno - Phil ima bradu, pa može postati neuredno." Bronte čak priznaje da se nije mogla opustiti na nedavnom obiteljskom odmoru u Somersetu jer nije bilo spremljeno po njezinim visokim standardima.

Školovala se za liječnicu, ali radije dane provodi u čišćenju i kuhanju jer "obožava služiti svog muža"

Žena priprema doručak mužu | Autor: Shutterstock Shutterstock

Također je zabrinuta da se školski nacionalni kurikulum ne fokusira dovoljno na "izgubljene vještine" - šivanje, pletenje i kuhanje - kojima svoju djecu uči kod kuće. Bronte vjeruje da svatko može sam izabrati način života, no ona je željela samo tradicionalnu ulogu.

Kaže kako su njezini roditelji platili puno novca kako bi išla u privatnu školu uz pretpostavku da će se nastaviti školavati. "Ali bila sam uporna u tome da samo želim biti mama koja će ostati kod kuće. Sa 19 sam dobila Ameliju. Bila je planirana. Nešto je nedostajalo dok se nije rodila", kaže. Zna da se mnogo ljudi oslanjana na dadilje, no ona želi biti ta koja će paziti na svoju djecu.

Možda vas zanima "Dajem svom muškarcu sve što mu treba i seks kad god poželi - to je tajna sretnog braka" Rubrika Life&style Life&style

"Uglavnom se smatra rasipništvom u životu obrazovane žene biti samo kućanica. Gotovo kao da je biti kućanica odgovarajuće zvanje za žene koja nemaju intelekta ili izgled. Dakle, evo me, privatno obrazovana i snažna žena, koja bira živjeti životom tradicionalne kućanice. I ne mogu biti sretnija s tim."

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    bravo tako treba e da je vise takvih zena