Life&style

Tvoje ruke izgledaju staro? Evo nekoliko razloga za to, a i savjeti kako ćeš ih 'pomladiti'

  • Vjerojatno je riječ o „lošim“ navikama 
  • Premda je to čak i sasvim normalno, nitko ne želi da drugi mogu vidjeti tvoje godine prema tvojim dlanovim
  • Lijep, snažan i mladalački izgled ruku neće trajati vječno, ali postoje načini kako usporiti starenje ruku

Američki dermatolozi tvrde kako postoje određene svakodnevne aktivnosti koje čine izgled naših ruku starijim nego što to jest. Želiš li poduzeti nešto protiv toga? Onda prati ove korisne savjete… 

Gel za dezinfekciju 

Patiš od mizofobije (strah od bakterija i virusa)? Onda vjerojatno svakodnevno koristiš gel za dezinfekciju ruku. Naime taj gel brine se da klice nestanu sa tvojih ruku, ali jako isušuje kožu jer sadrži puno alkohola. Zbog toga su tvoje ruke jako suhe te vrlo brzo nastane i naborana koža. Nemoj prečesto koristiti gel za dezinfekciju ili ga pokušaj ograničiti na što je moguće manju površinu. 

Studio za nokte

Voliš si sređivati nokte u studiju iza ugla? Onda ruke vjerojatno držiš pod UV-lampom. A to nije dobro za ruke jer svjetlo ove lampe čini kožu starijom. Zbog toga pokušaj ograničiti svoje posjete studiju ili si sama napravi manikuru kod kuće. 

Pranje 

Imaš stroj za pranje posuđa? Nemaš? Onda sigurno pereš posuđe „ručno“? Nažalost, deterdžent za posuđe isušuje ruke. Gumene rukavice su dobro rješenje za zaštitu. 

Možda vas zanima 4 iznenađujuće stvari zbog kojih ti je koža najednom tako suha Rubrika Beauty Beauty

Pranje ruku 

Prema savjetu dermatologa ruke bi trebalo prati pH-neutralnim sapunom. Vjerojatno koristiš „običan“ sapun pa su ti ruke suhe od njega. Dakle, sljedeći puta pazi pri kupovini na natpis na pakiranju, odnosno potraži pH-neutralan sapun. Čisti ruke jednako kao i svaki drugi, ali ne isušuje kožu. 

Krema za sunčanje 

Sve mi znamo da trebamo nanijeti kremu za sunčanje na naše noge i ruke kad je vani jako sunce – međutim, često zaboravimo dlanove. A kad smo vani, lice i ruke su najviše na udaru sunca. Bez kreme za sunčanje će ruke puno brže izgledati staro – dakle, sljedeći puta iz zaštiti kremom za sunčanje. 

Možda vas zanima Godine su samo broj! Evo kako da tvoja koža bude blistava i poslije četrdesete Rubrika Beauty Beauty
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0