Life&style

Tvoja kuhinja će zablistati ako primijeniš ovaj trik s dječjim uljem

  • Priznali mi to ili ne: čišćenje kuhinje jedan je od mrskijih kućanskih poslova
  • Bez obzira koliko često čistila kuhinju - naslage kamenca i mrlje od vode često su vrlo tvrdoglave
  • Ali to je sada gotovo: ovaj trik s dječjim uljem čini čuda!

Nešto ukusno smo skuhale, s guštom pojele, ali nakon uživanja dolazi razočaranje: punog želuca gledamo kaous u kuhinji. U perilicu ne stanu sve tave i lonci (ako je uopće imaš) - pranje je neizbježno. A na sudoperu se taloži prljavština, kamenac i masnoća. Ako ga pokušamo ukloniti, čini se da djeluje, ali većinu vremena ostaju trake od čišćenja - znak da zapravo nije čisto. Međutim, s ovim vrlo jednostavnim trikom možeš „osvijetliti“ sudoper, a čak i spriječiti naslage kamenca.

Možda vas zanima Obavljanje kućanskih poslova dobro je za zdravlje mozga. A i srca. Prave smo sretnice... Rubrika Life&style Life&style

Trik s dječjim uljem za sjajno čistu kuhinju

Dječje ulje ide isključivo na djetetovu guzu? Ni pod koju cijenu, ni u kom slučaju! Dječje ulje već se dugo koristi i za njegu kože i kose. Ali, ono je i pravo tajno oružje u kućanstvu.

Sjajni sudoper – evo kako to postići

U samo tri koraka dobit ćeš blistavo čisti sudoper:

1. Uzmi spužvu, nakapaj na nju malo sode bikarbone i očisti sudoper i slavine. Prah brzo otapa tvrdoglavu prljavštinu.

2. Zatim prebriši octom za kućanstvo kako bi uklonila ostatke kamenca.

3. Sad slijedi vrhunac: nakon toga prebriši sudoper s malo dječjeg ulja. Lagani film masti sličan je brtvi, što znači da se kamenac i prljavština više ne mogu tako lako nataložiti.

S ovim trikom ćeš u budućnosti morati manje čistiti nego prije. Za trajnu čistoću preporučljivo je redovito koristiti ova tri koraka - tada će sjaj ostati.

Na ovih 14 kućanskih poslova ne trebaš gubiti vrijeme! Neki od njih su jednostavno besmisleni

Dječje ulje može još više: čišćenje nape

Od korištenja dječjeg ulja neće profitirati samo kuhinjski sudiper, nego je pogodno i za čišćenje svih površina od nehrđajućeg čelika. Primjerice, ako je kućište nape puno masti, nekoliko kapi dječjeg ulja zlata vrijedi.

1. Prvo nanesi dječje ulje krpom kružnim pokretima - jer ulje otapa masnoću.

2. Zatim navlaži krpu ili spužvu vodom i sapunom te očisti kućište.

3. Sada možeš natrljati napu s malo dječjeg ulja - tako će trake od čišćenja nestati, a masnoću od prženja u budućnosti će biti lakše ukloniti. Međutim, pobrini se da naneseš tanak sloj kako se ne bi zamastilo.

Čišćenje može biti gnjavaža, ali kad su takvi blistavi rezultati lako izvedivi, više nije tako teško posegnuti za spužvom. Zabavi se iskušavajući!

Internet je oduševljen trikom uz koji se i grozno zagorene tave i pekači mogu očistiti kao od šale

Photo: Shutterstock

Komentari 0