Life&style

Tvoj radni stol ne bi trebao biti postavljen ispred prozora, kaže feng shui

  • Mnogi od nas redovito rade kod kuće - stoga bismo trebali obratiti pažnju na to gdje nam je radni stol
  • Na poslu to ne možemo uvijek birati, ali radni stol trebalo bi odmaknuti od prozora
  • Osim ako si izuzetno koncentrirana osoba, onda uživaju u pogledu... Evo o čemu je riječ

Prelazak iz ureda u "kućni ured" donio je sa sobom mnoge izazove. Između ostalog, morali smo svoj radni stol kod kuće - ako je već bio tamo - dovesti na radnu temperaturu. Maksimalno ergonomski dizajn radnog mjesta i sjedala ovdje je, naravno, izazov, ali ne i jedini. Prema feng shuiju, jednako je važno za učinkovit način rada i mjesto gdje se nalazi radni stol. Smjestiti ga ispred prozora nije dobar izbor.

Iako nam je to omiljeno mjesto za skladištenje, 6 stvari ne bi trebali držati ispod kreveta - kaže feng shui

Zašto radni stol ne bi trebao biti ispred prozora

Premda zvuči primamljivo gledati van kroz prozor, negdje u daljinu ili na zanimljiva zbivanja na ulici, tako ćeš također i gubiti energiju za posao za radnim stolom. Bit ćeš rastresena i, kako to smatra feng shui, bacaš energiju izravno kroz prozor. Naravno, svaka osoba različito brzo izgubi fokus i smete se, a na tebi je da to procijeniš. Međutim, ako pripadaš tipu osobe koja ne može satima raditi vrlo koncentrirano, prostor ispred prozora nije optimalan izbor.

Idealno mjesto za radni stol

Ako je radni stol na vizualno mirnijem mjestu, možeš se bolje koncentrirati na svoj zadatak, a nakon posla možeš uživati u slobodnom vremenu vani u vrtu ili u šetnji. Ako stol možeš postaviti isključivo pored prozora, preporučuje se da malo zamračiš prozor tako da tvoje misli ostanu za stolom. Inače: tvoj radni stol također ne bi trebao biti u liniji između vrata i prozora, jer to također troši energiju, koja se jednostavno izvlači iz sobe, baš kao i kad se emitira.

Možda vas zanima Feng shui pravila da dobru vibru: 5 dobrih i 5 loših mjesta za ogledalo u stanu Rubrika Life&style Life&style

U novoj epizodi showa "miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima" briljirale su Mila Elegović i Marija Borić 

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE

Photo: Shutterstock

Komentari 0