Life&style

Iako nam je to omiljeno mjesto za skladištenje, 6 stvari ne bi trebali držati ispod kreveta - kaže feng shui

  • Već ti je vjerojatno poznato da feng shui nije tek način na koji raspoređuješ svoj namještaj
  • Feng shui uči nas mnogo više. Između ostaloga, čak i da ovim predmetima nije mjesto ispod kreveta
  • A baš tamo nartpamo štošta za što u stanu nemamo mjesta, zar ne? Možda bi ipak trebali birati što ćemo gurnuti pod krevet?

Feng shui je kinesko učenje čiji cilj je stvaranje sigurnosti i harmonije. Ta drevna kineska vještina bavi se uređenjem prostora i življenja u skladu s okruženjem u kojem obitavamo, na način da privučemo pozitivnu životnu silu chi u svoje domove i svoj život kako bi osigurali sreću cijeloj obitelji. Fokus je na životnoj energiji (chi), koju pokreću feng (vjetar) i shui (voda). Također se radi o činjenici da se energije mogu slobodno kretati, što bi trebalo pozitivno utjecati na raspoloženje te, u konačnici, na cijeli život.

Feng shui pravila da dobru vibru: 5 dobrih i 5 loših mjesta za ogledalo u stanu

Otkrit ćemo ti što trebaš uzeti u obzir prilikom uređenja prostorije prema feng shuiju te što bi odmah trebala izbaciti iz spavaće sobe, točnije maknuti ako ti je ispod kreveta, kako bi mogla mirno spavati. 

1. Stvari koje vraćaju loše uspomene

To mogu biti stare fotografije, suveniri ili memorabilije, na primjer. Negativne emocije povezane s ovim „sjećanjima“ ometaju energiju te imaju negativan utjecaj.

via GIPHY

2. Slomljeni predmeti

Isto se odnosi i na slomljene ili oštećene stvari od kojih se jednostavno nisi mogla (ili nisi htjela) rastati. Ili još čekaju da ih, jednog dana, popraviš. Činjenica da su predmeti oštećeni navodno osigurava oštećenje njihovih energija te sabotira tvoju sreću.

Možda vas zanima Ovo ćemo isprobati! 8 feng shui pravila koja trebaš slijediti za sretan i bogat dom Rubrika Life&style Life&style

3. Pokloni iz starih veza

Bilo da je riječ o prekinutoj ljubavnoj vezi ili prijateljstvu koje je završilo: prema feng shuiju, fotografije, pokloni i uspomene iz starih veza, ako se drže ispod kreveta, mogu dovesti do neravnoteže u trenutačnoj vezi.

4. Stara ili prljava odjeća 

Stara, poderana pa čak i prljava odjeća nema što raditi ispod kreveta. Naime, prljavo rublje ometa protok pozitivne energije. Zbog čega obavezno, ali baš obavezno, trebaš uvijek poklopiti dasku na zahodskoj školjki 

via GIPHY

5. Stari i potrgani aparati 

Tehničke naprave koje su odavno zastarjele ili potrgane nemaju mjesta pod našim krevetom. Metalni aparati osobito sakupljaju negativnu energiju pa tako mogu izazivati strahove i brige. 

6. Uvenule biljke 

Uvenule, mrtve biljke, znače mrtvu energiju. Umjesto da se brinu za živahnost i lijepi miris, uvenule biljke u feng shuiju znače bolest. 

 

U novoj epizodi showa 'miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima' briljirale su Mila Elegović i Marija Borić

 


 

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE.

Photo: Shutterstock

Komentari 0