Life&style
Torikaya Ramen bar

Torikaya Ramen bar: chef Vid Nikolić priprema pet vrsta ramena, uvjerljivo najboljih u Zagrebu

  • U centru Zagreba otvoreno je novo mjesto u kojem će uživati svi ljubitelji azijske kuhinje, a posebno ramena 
  • Ukusna gusta juha s rezancima vrlo je popularna diljem svijeta, a odsad u ovom specijalitetu mogu uživati svi gosti Torikaya Ramen bara
  • Uz fini ramen, na meniju je i nekoliko predjela, kao i deserti

Svako novo proširenje gastronomske ponude u Zagrebu izazove veliku pozornost, posebno ako je to mjesto s drugačijom ponudom i konceptom. Zagreb je tako postao bogatiji za još jedno mjesto specijalizirano za jela azijske kuhinje.

U Petrinjskoj ulici smjestio se Torikaya Ramen bar, novo mjesto na kojem možeš probati čak pet vrsta ramena. Iza Torikaye stoje Davor Bienenfield i poznati chef Vid Nikolić. Kritičari i mnogi drugi koji su posjetili mjesto tvrde da se tamo priprema uvjerljivo najbolji ramen u Zagrebu. 

Torikaya Ramen bar | Autor: @torikayaramenbar @torikayaramenbar Torikaya ramen bar

Ramen je izvorno japansko jelo koje se sastoji od guste mesne juhe s pšeničnim rezancima te je bogato aromatiziranim soja ili teriyaki umakom ili misom te se poslužuje uz dodatke koji poboljšavaju okus poput mladog luka, narezane svinjetine ili ramen jaje.

Torikaya Ramen bar | Autor: @torikayaramenbar @torikayaramenbar Torikaya ramen bar

Možda vas zanima Pet najljepših restoranskih terasa na svijetu: Iskustva i prizori koji ostaju upamćeni za cijeli život Rubrika Life&style Life&style

Posljednjih godina iznimno je dobio na popularnosti na svjetskoj gastronomskoj sceni, a odsad u fino spremljenih ramen juhama mogu uživati svi gosti Torikaya Ramen bara.

Torikaya Ramen bar | Autor: @torikayaramenbar @torikayaramenbar Torikaya ramen bar - Tantanmen

Na Torikayinom jelovniku možeš birati između ramena sa svinjetinom, chicken miso ramena, tempura lobster ramen ili vege ramena, a u ponudi su i predjela poput gyoze od piletine ili svinjetine, marinirana spicy tuna i enoki gljive.

Torikaya Ramen bar | Autor: @torikayaramenbar @torikayaramenbar Torikaya ramen bar - Enoki Bacon

Ramen u Toriyaka Ramen baru posebno ukusnim i drugačijim čine i domaći rezanci za ramen koji se koriste u spravljanju ovog jela! Uz ramen i ukusna predjela, Torikaya nudi i nekoliko deserata poput matcha cheesecakea i mochi sladoleda.

Možda vas zanima Alchemist je najbolji restoran u Europi, goste impresionira nevjerojatnim iskustvom za sva osjetila Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: @torikayaramenbar

Komentari 0