Life&style

Pet najljepših restoranskih terasa na svijetu: Iskustva i prizori koji ostaju upamćeni za cijeli život

  • Od večere na vrhu visokih nebodera do romantične terase u čarobnoj Italiji, ove lokacije pružaju najbolji mogući pogled dok uživate u svakom zalogaju ručka ili večere 
  • Iako u svakom od njih možeš uživati uz vrhunsku hranu, butelju vina ili koktel, pogled je ono što ove restorane čini jedinstvenima
  • Gosti će svoje iskustvo u ovim lokalima platiti nešto skuplje, ali trenuci na ovim lokacijama su nezaboravni

Piće u lijepim barovima s pogledom je nešto što svi vole, ali svakako je još ljepše spojiti gastronomsko iskustvo s vizualnom čarolijom. Takvih čarobnih mjesta s nevjerojatnim pogledom na svijetu ima mnogo, stoga nije bilo lako izabrati one najspektakularnije. Evo našeg izbora 5 najboljih restoranskih terasa na svijetu. 

Možda vas zanima Alchemist je najbolji restoran u Europi, goste impresionira nevjerojatnim iskustvom za sva osjetila Rubrika Life&style Life&style

Restoran Lycabettus, Santorini, Grčka

Santorini je popularna grčka destinacija jedinstvene arhitekture i bogatog sadržaja i lifestyle iskustava. Otok je poznat po veličanstvenom zalasku sunca, prekrasnom pogledu na Egejsko more te kulinarskim užicima. Ovo je inspirativno mjesto gdje mašta i sloboda idu ruku pod ruku. Na ovom otoku nalazi se možda najljepša restoranska terasa na cijelom svijetu, balkon restorana Lycabettus.

 | Autor: Instagram@lycabettus_santorini Instagram@lycabettus_santorini Restoran Lycabettus, Santorini, Grčka

Večera u Lycabettusu jedno je od najpoželjnijih iskustava odmora na Santoriniju. Elegantan, ali opušten restoran spaja najbolje kulinarske specijalitete i ima jednu od najljepših vanjskih blagovaonica na svijetu. Uz prekrasan pogled na Egejsko more, gosti objeduju u nevjerojatnom ambijentu na vrhu litice.

 | Autor: Instagram@lycabettus_santorini Instagram@lycabettus_santorini Lycabettus Restoran

Lebua at State Tower, Bangkok, Tajland

Najviši bar na svijetu nudi zadivljujuć pogled s 51. kata lebua hotela u Bangkoku, a njegovi gosti uživaju u kreativnim koktelima, džinu, kavijaru i votki. Ipak, osim bara se na istoj razini nalazi i prestižni hotelski restoran pa se gosti mogu odlučiti hoće li u pogledu uživati samo uz piće ili će se opustiti i uz neki fini zalogaj.

Na obalama rijeke Chao Phraya u egzotičnom i prekrasnom Bangkoku, Lebua at State Tower je simbol luksuza i hedonizma. Ovaj hotel zauzima gornji drugog najvišeg nebodera u cijelom Bangkoku, stoga i svaka soba ima impresivan pogled na grad s privatnog balkona.  

 | Autor: Instagram@lebuahotelsresorts Instagram@lebuahotelsresorts Lebua at State Tower, Bangkok, Tajland

Horizon Grill, Kuala Lumpur, Malezija

Banyan Tree Kuala Lumpur nudi iskustvo gurmanske kuhinje 'na nebu'. Smješten na 58. katu luksuznog hotela Banyan Tree Kuala Lumpur, Horizon Grill odiše Gatsbyjevim ambijentom i može se pohvaliti krovnom terasom s prekrasnim pogledom na grad. Od bogatog à la carte doručka do otmjenih ručkova i gurmanskih večera, gosti se ovdje prepuštaju pažljivo odabranom jelovniku vrhunskih chefova.

 

 | Autor: Instagram@tomodubai Instagram@tomodubai Tomo, Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati

Terrazza Celè, Positano, Italija

Terasa Celè svoje ime duguje Celeste, osnivačici hotela Marincanto, koju je tako od ljubavi nazvao njezin suprug. Smještena u spektakularnom kutku Positana, Terrazza Celè nudi profinjeni ambijent okružen skrovitom vrtnom terasom s pogledom na more i nevjerojatnu obalu Amalfi. 

 | Autor: Instagram@terrazzacele Instagram@terrazzacele Terrace Celè, Positano, Italija

TIAN Bistro am Meer Možda vas zanima Pokraj Zadra se otvara slavni vegetarijanski restoran s Michelinovom zvjezdicom, jedan od najboljih u svijetu Rubrika Life&style Life&style

Tomo, Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati

Tomo Dubai luksuzni je japanski restoran s prekrasnim pogledom na ovaj spektakularni i dinamični grad. Ova japanska gastronomska oaza na 17. katu pruža nezaboravan pogled na panoramu Dubaija u daljini te Burj Khalifom u središtu. Sve ovdje, od pogleda do hrane i usluge, je na apsolutno najvišoj razini. Ovaj restoran i bar nalaze se na vrhu luksuznog hotela Raffles Dubai. Dođeš li ovamo za vrijeme zalaska sunca, dobit ćeš pravu poslasticu. Sunce zalazi točno iza visokih nebodera grada što je posebno atraktivan prizor.

 

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Photo: Instagram@lebuahotelsresorts

Komentari 0