- Hrvatska vegeterijanska i veganska gastronomska scena postaje bogatija za još jedan vrhunski restoran
- Falkensteiner Resort Punta Skala u suradnji s bečkim TIAN restoranom, jednim od top pet vegetarijanskih i veganskih restorana na svijetu, otvara pop-up restoran nedaleko od Zadra!
- Restoran će biti otvoren na određeno vrijeme tijekom ljeta, stoga ga svi pobornici vegeterijanske i veganske hrane svakako trebaju posjetiti i ne propustiti priliku uživati u jelovniku inspiriranom hrvatskom obalom!
Hrvatska vegeterijanska i veganska gastronomija uskoro će dobiti uzbudljivog novog predstavnika u novom restoranu „TIAN Bistro am Meer“! Falkensteiner Resort Punta Skala i nagrađivani bečki restoran TIAN za sve vegetarijanske i veganske gurmane od 1. lipnja do 18. rujna u Punta Skalu nedaleko od Zadra u novom pop-up restoran "TIAN Bistro am Meer” pripremat će vegeterijansko-veganske vrhunske specijalitete. Paul Ivić i njegov tim inspirirani hrvatskom obalom kreirali su vegetarijansko-veganski jelovnik za Falkensteiner.
U skladu s TIAN filozofijom, sezonski sastojci dolaze od lokalnih organskih proizvođača iz okolice Zadra, koje je prethodno osobno posjetio TIAN-ov chef Paul Ivić. Ovi sastojci dalje se procesuiraju od korijena do lista.
U pop-upu „TIAN Bistro am Meer“, sjajnu gastronomsku uslugu gostima će osim TIAN-ovog chefa Paula Ivića, pripremati i ostatak vrhunskog TIAN tima. Uobičajenu TIAN kvalitetu osigurava iskusni TIAN-ov izvršni sous chef Florian Burtscher, koji implementira koncept zajedno s Falkensteinerovim timom. Deserte priprema TIANOV chef pâtissier Thomas Scheiblhofer, dok je TIAN-ov glavni somelier André Drechsel kreirao je posebnu vinsku listu s prirodnim vinima iz Hrvatske i Austrije. U baru kod bazena kroz dan gosti također mogu naručiti jela s potpisom Paula Ivića - TIAN tatarski na bazi cikle i TIAN Burger.
TIAN je jedan od top pet vegeterijanskih i veganskih restorana na svijetu, što su osnivač Chrsitian Halper i head chef Paul Ivić uspjeli postići od 2011., postavljanjem novih standarda nudeći sjajna jela, koja odišu njihovom ljubavi prema eksperimentiranju.
Sofisticirana, jednostavna i vegetarijansko-veganska jela karakteristika su restorana TIAN u Beču, a s jednom Michelin zvjezdicom i četiri Gault Millau toquea jedini je vegetarijanski restoran u Austriji s ovako visokom ocjenom. Zbog svoje predanosti održivosti također je nositelj i Michelinove zelene zvjezdice.
Kroz ljeto 2022. "TIAN Bistro am Meer" u Falkensteiner Resortu Punta Skala će nadopuniti ponudu postojećih restorana u Beču i Münchenu.
Za otvorenje 1. lipnja 2022., top chef će osobno kuhati za goste: "Za mene TIAN koncept ide daleko van granica vegetarijanske kuhinje. Jedenje je puno više od konzumacije hrane. Jedenje znači preuzimanje odgovornosti za sve sirove materijale i vrijedne ljude iza njih. Jedenje znači zbližavanje ljudi jer ne zahtjeva zajednički jezik - jedino što treba je dobra duša”, rekao je Paul Ivić o filozofiji restorana.
Chef hrvatskih korijena, čije će specijalitete sad moći isprobati i gosti u Hrvatskoj, rođen je u Tirolu, a prije dolaska u bečki TIAN vrhunsku je gastronomiju učio u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. U međuvremenu je ovaj chef s Michelinovom zvjezdicom objavio tri kuharice i javno se zalaže za svjestan pristup hrani.
Ova suradnja se idealno uklapa u portfolio Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG), koja kao dio upravljanja premium hotelima i rezidencijama također želi implementirati više održivosti u svoje projekte.
Ne sumnjamo kako će "TIAN Bistro am Meer" biti pravo gastronomsko iskustvo u kojem će uživati svi ljubitelji vegeterijanskih i veganskih specijaliteta!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.