Life&style

Tko još ne voli griz na mlijeku! A s ove 3 ideje ćeš ga učiniti još ukusnijim

  • Kremasti, topli i mirisni griz na mlijeku može biti sjajan desert
  • Međutim, bit će puno bolji ako mu dodaš nešto fino
  • S ovim profinjenim trikovima postat će ti omiljeni jesenski desert 

Mlijeko, malo pšeničnog griza i malo šećera daju nam jednostavno, ali ukusno jelo ili desert. Najbolje od svega: griz na mlijeku možeš fino začiniti na mnoge različite načine. Donosimo ti neke jako ukusne varijante… 

Možda vas zanima Isprobaj jednostavan štrudl od trešanja i griza za prste polizati Rubrika Life&style Life&style

1. Griz s kokosovim mlijekom 

Umjesto običnog kravljeg mlijeka koristi limenku kokosovog mlijeka! To će griz učiniti kremastijim te mu dati egzotičnu notu. Dodaj još malo vanilin šećera i dobit ćeš izvrstan desert. Za to jednostavno zakuhaj limenku mlijeka od kokosa te umiješaj oko 100 g griza. Dodaj šećera po želji te umiješaj malo mrvica kokosa. 

2. Griz s pudingom od vanilije 

Puding s grizom od vanilije ujedinjuje nježnu kašu od griza i kremasti puding od vanilije. A okus je fenomenalan! Za to razmuti pakiranje praška za puding od vanilije u nekoliko žlica hladnog mlijeka, ugrij oko 680 ml mlijeka te umiješaj oko 70 g pšeničnog griza i malo šećera. Potom dodaj puding te ostavi da se kratko kuha na laganoj vatri. Jako je ukusno ako koristiš i puding od karamele. Možeš dodati još i jagode ili maline. 

Možda vas zanima Ova je mama smislila kako uredno zatvoriti kutiju s pahuljicama. Svijet je oduševljen Rubrika Life&style Life&style

3. Griz sa svježim sirom 

Kako bi griz dobio malo svježe kiselkaste arome, možeš ga spraviti s malo svježeg sira i naribanom korom od limuna. Jednostavno pomiješaj 250 g kremastog svježeg sira s naribanom korom od jednog limuna, zakuhaj 500 ml mlijeka te umiješaj oko 100 g pšeničnog griza. Začini šećerom, makni sa štednjaka te umiješaj sir s pomoću pjenjače. Možeš jesti toplo i hladno. 

Različiti dodaci 

Svejedno za koju se varijantu odlučiš, gotovi gris možeš fino začiniti različitim dodacima. U to se ubrajaju višnje (kompot), svježe voće, ali i zamrznute bobice koje umiješaš u topli griz. Šećer, cimet ili marmelada također su izvrstan dodatak grisu. Orašasti plodovi ili grožđice također. Jednostavno nema granice – pusti mašti na volju i dobar tek! 

Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0