- Kremasti, topli i mirisni griz na mlijeku može biti sjajan desert
- Međutim, bit će puno bolji ako mu dodaš nešto fino
- S ovim profinjenim trikovima postat će ti omiljeni jesenski desert
Mlijeko, malo pšeničnog griza i malo šećera daju nam jednostavno, ali ukusno jelo ili desert. Najbolje od svega: griz na mlijeku možeš fino začiniti na mnoge različite načine. Donosimo ti neke jako ukusne varijante…
1. Griz s kokosovim mlijekom
Umjesto običnog kravljeg mlijeka koristi limenku kokosovog mlijeka! To će griz učiniti kremastijim te mu dati egzotičnu notu. Dodaj još malo vanilin šećera i dobit ćeš izvrstan desert. Za to jednostavno zakuhaj limenku mlijeka od kokosa te umiješaj oko 100 g griza. Dodaj šećera po želji te umiješaj malo mrvica kokosa.
2. Griz s pudingom od vanilije
Puding s grizom od vanilije ujedinjuje nježnu kašu od griza i kremasti puding od vanilije. A okus je fenomenalan! Za to razmuti pakiranje praška za puding od vanilije u nekoliko žlica hladnog mlijeka, ugrij oko 680 ml mlijeka te umiješaj oko 70 g pšeničnog griza i malo šećera. Potom dodaj puding te ostavi da se kratko kuha na laganoj vatri. Jako je ukusno ako koristiš i puding od karamele. Možeš dodati još i jagode ili maline.
3. Griz sa svježim sirom
Kako bi griz dobio malo svježe kiselkaste arome, možeš ga spraviti s malo svježeg sira i naribanom korom od limuna. Jednostavno pomiješaj 250 g kremastog svježeg sira s naribanom korom od jednog limuna, zakuhaj 500 ml mlijeka te umiješaj oko 100 g pšeničnog griza. Začini šećerom, makni sa štednjaka te umiješaj sir s pomoću pjenjače. Možeš jesti toplo i hladno.
Različiti dodaci
Svejedno za koju se varijantu odlučiš, gotovi gris možeš fino začiniti različitim dodacima. U to se ubrajaju višnje (kompot), svježe voće, ali i zamrznute bobice koje umiješaš u topli griz. Šećer, cimet ili marmelada također su izvrstan dodatak grisu. Orašasti plodovi ili grožđice također. Jednostavno nema granice – pusti mašti na volju i dobar tek!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.