Life&style

Tko je Roberta Metsola, jedna od najmoćnijih žena Europe?

  • Roberta Metsola najmlađa je predsjednica Europskog parlamenta u povijesti
  • Majka je četvero djece, bikerica i voli putovati
  • Obožavaju je mladi s kojima komunicira preko društvenih mreža

Mlada i iznimno uspješna žena. Roberta Metsola prošle je godine ušla u povijest postavši najmlađa predsjednica Europskog parlamenta. Obožavaju je mladi, glavni kanal komunikacije su joj društvene mreže, a misija - povezati Europsku uniju s njezinim građanima. U svakom od svojih putovanja Unijom ponavlja snažnu poruku: "Uključite se. Nemojte se nikada prepustiti cinizmu. Vi možete biti pokretač promjene."

Rođena na Malti 1979. godine i majka je četvero djece. Bikerica je i voli putovati, posebice s obitelji ili prijateljicama i njeguje otvoren i jednostavan pristup. 

 | Autor:

Političari moraju biti uzor. Svojim idejama, komunikacijom, ali i stilom ona to sigurno je. Neumorno radi na otvaranju europskih institucija građanima i pokušava ih učiniti transparentnijima. Od prvih dana svog mandata zauzima se prava svih Europljana i zalaže se za stavove u interesu EU. 

Ohrabruje male države i podupire žene

Danas 44-godišnja Maltežanka u politiku je ušla još sa 24 godine, a tokom cijele karijere zauzima se za prava žena, demokraciju i borbu protiv dezinformacija. Isto tako, sudjelovanje mladih u političkom životu joj je pogotovo važna tema te ih često jasno poziva na sudjelovanje u debatama i europskim izborima.

 | Autor:

Dolaskom Metsole na čelo Europskog parlamenta, Malta je dobila više utjecaja u EU i time je ova političarka dokazala kako i male države mogu imati utjecaj. "Nije važna veličina države nego veličina ideja, možete biti od bilo gdje", naglasila je Metsola jednom prilikom, što daje priliku svim Europljanima da iskoriste mogućnosti i prošire svoje dobre ideje Unijom.

 | Autor:  | Autor:

Photo: Europski parlament
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    europska unija bleh