Life&style

Tko bi želio ovo imati kod kuće? Pametni pokrivač koji se sam posprema i regulira temperaturu!

  • Pametni telefoni, pa pametni televizori, a onda i pametni satovi…samo je pitanje vremena koji će sljedeći predmet postati baš pametan - možda krevet?
  • Pametni kreveti već postoje i predstavljaju popriličan financijski zalogaj, ali već postoje i alternative koje su mnogima dostupne
  • Primjerice, pametni pokrivači sami se pospremaju, griju i hlade spavaće mjesto te rade niz drugi beneficija koje su nekima ipak zastrašujuće

Naši domovi postaju sve ‘pametniji’. I dok nam neke novotarije suptilno olakšavaju život, neki su spremni i na drastičnije poteze kako bi novim rješenjima stanovanje učinili što lagodnijim. Primjerice, pametni pokrivači za krevet! Znaš li zapravo što ovaj najnoviji domet tehnologije može napraviti od tvog spavaćeg mjesta?

Možda vas zanima Ako imaš problema sa spavanjem - ove tri stvari bi svakako trebala manje konzumirati Rubrika Life&style Life&style

Tako se krevet sam posprema, grije, hladi i stvara baš savršene uvjete kako omogućio miran san. I dok su mnogi poželjeli ovaj primjerak kako bi se razmazili, mnogi su skeptični prema novitetima koje nudi.'' Što ako se pokvari po noći?'', ''Hoće li me ugušiti?'', ''Zastrašujuće!’’, samo su neki od primisli kojima se bave skeptici novih tehnologija. One koji to pak nisu, očekuje niz pametnih rješenja

Tajna je u posebnoj mreži koja se postavlja  između navlake i pokrivača, a koja je spojena na uređaj ispod kreveta. Zrak se potom upuhuje u mrežni sustav i tako potiče navlaku da se vrati u prvobitno stanje i pravilno rasporedi po krevetu. 

Pametnom navlakom može se i upravljati preko mobilne aplikacije pa se tako može postaviti i vrijeme kada želiš da ti krevet bude pospremljen. Međutim, preko aplikacije možeš namjestiti idealnu temperaturu za spavanje i to postaviti ju različito za desnu i lijevu stranu. Jedna strana se primjerice može ‘zagrijavati’, a druga hladiti. 

 | Autor: Screenshot/aperolspritzofficial Screenshot/aperolspritzofficial

Ono što posebno priželjkuju zimogrozne osobe, pokrivač uz pomoć aplikacije može zagrijati krevet prije odlaska na spavanje. Osim što može krevet učiniti ‘pametnim’, ovakav pokrivač, prema riječima proizvođača, sprječava razvoj vlage, smanjuje mogućnost znojenja po noći te sprječava pojavu insekata. 

Možda vas zanima Koji su razlozi za loše spavanje - prema tvom horoskopskom znaku Rubrika Life&style Life&style

Ovaj nešto drugačiji inventar za dom preporučila je i Oprah na svojim društvenim mrežama. Predstavlja se i kao alternativa pametnim krevetima koji ipak predstavljaju poveći financijski zalogaj. Ova opcija sustava za pametni pokrivač zapravo se do sada nije mogla nabaviti zasebno, a sustav omogućava i upotrebu vlastite posteljine. Bi li se usudila oplemeniti dom ovakvom novotarijom?

Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0