Life&style
Dating trendovi u 2024.

Tinder, Bumble i OkCupid otkrivaju kako dejtovi izgledaju ove godine. 6 je najjačih trendova...

  • Je li tvoja novogodišnja odluka za 2024. biti sretna u ljubavi? Pa ta nam je odluka trajno stanje!
  • Kako to postići nije lako znati, no kakvim ćemo se "alatima" služiti na putu prema vezi, braku ili samo ugodnim noćnim druženjima prognoziraju najjače stranice za dejtanje
  • Predstavljamo ti trendove spojeva koje predviđaju Tinder, Bumble i OkCupid

Izlasci su stresni, možda i više ženama. Ponekad se surfanje kroz aplikacije čini kao drugi posao, gdje se moramo igrati detektiva, terapeuta i vidovnjaka u isto vrijeme. Zato je još važnije uhvatiti se ukoštac s novim trendovima spojeva. Aplikacije za dejtanje Bumble, Tinder i OkCupid pokrenule su ankete i analizirale naše ponašanje na spojevima - i iz toga izvukle trendove za 2024. Spoiler: Bolje je od očekivanog!

Izlazimo na spojeve 'zbog priče'

Nova godina započela je pod motom: "dating for the plot", odnosno, "spoj zbog priče" (a ne sretnog kraja). Više ne razmišljamo toliko o "savršenom spoju", nego ćemo sve shvatiti kao priču. Ti si junakinja u vlastitoj priči, glavni lik u filmu o svom životu – a sretan kraj je najdosadniji dio filma.

Na Tinderu se spominjanje 'dating for the plot' povećalo 5,5 puta, s opisima poput 'Sve što radim je za priču, napišimo neke priče.“ Sviđa nam se ova izjava! Više se ne vodimo konvencijama koje nam određuju kako trebamo živjeti, ne radi se više o određenom 'kraju' kojemu moramo težiti. Sada je riječ o nama!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bumble (@bumble)

Možda vas zanima 6 horoskopskih parova za koje će 2024. biti ultimativna godina ljubavi Miss7 Horoskop

Emocionalna intimnost postaje važnija je od seksa

Više se ne sramimo spolnosti ni seksualnih želja, ali duboka povezanost postaje sve važnija kada je veza u pitanju. U istraživanju Bumblea, 38 posto samaca kaže da im je emocionalna intimnost važnija od seksa. Ovo je osobito uzbudljivo ako uzmeš u obzir da aplikacije za spojeve često još uvijek imaju reputaciju da si tamo samo zato što želiš jednu stvar. Ako tražiš nešto drugačije, velika je vjerojatnost da ćeš 2024. pronaći nekog istomišljenika u aplikaciji za spojeve.

Ne gubimo vrijeme - dejt se obavi usput!

Vrijeme je naša najvrjednija imovina - i ne želimo ga više gubiti na loše spojeve. Prema istraživanju Tindera, 51 posto mladih samaca želi spojeve uklopiti u svakodnevnu rutinu. Kako to izgleda? Sastanak u trgovačkom centru, naravno! Trebaju ti namirnice, a želiš nekoga i upoznati? Onda lijepo spoji te dvije aktivnosti. Uostalom, dobar način da naučiš nešto o nekome je saznati kakvu vrstu hrane kupuje, zar ne? A ako želi jesti Nutellu s maslacem, a ti si pobornik zdrave prehrane, onda barem nisi izgubila vrijeme jer si barem obavila planiranu kupnju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bumble (@bumble)

Mentalno zdravlje važnije je nego ikada

U 2024. godini nas uzbuđuje prije svega jedna stvar: pokazati da smo ranjivi, nježni, osjećajni. U anketi aplikacije za upoznavanje OkCupid, devet od deset samaca kaže da su senzibilni - i ta se iskrenost isplati. Konkretno, muškarci koji kažu da su senzibilni dobivaju 107 posto više lajkova i vode puno više razgovora od onih koji ti nisu. Također više ne želimo stalno juriti za samopoboljšanjem. Vrijeme je da konačno postanemo zadovoljni sami sobom – samo tako se možemo upustiti u pravu ljubav.

Pa-pa, stigli smo do cilja

Ući u brak s 28 godina, roditi prvo dijete s 30 i odmah nakon toga roditi drugo? To će u 2024. godini biti out! Prema istraživanju Bumblea, 33 posto žena ne želi se više pridržavati tradicionalnog rasporeda i "napredovanja" u vezi - i tako se oslobađaju društvenog pritiska. Riječ je sad o pronalaženju vlastitog ritma i mjesta u društvu koje ti odgovara i gdje se osjećaš ugodno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bumble (@bumble)

Statusni simboli su out, dobra ravnoteža privatnog i poslivnog života je IN

Ovaj se trend nije promijenio od prošle godine: biti ponosan na prekovremeni sate na poslu je OUT, dobra ravnoteža između poslovnog i privatnog života je IN! Naš se odnos prema poslu iz temelja promijenio, posebice zbog pandemije korone posljednjih godina. Nisu nam više važni statusni simboli poput jako dobro plaćenog posla i fancy ureda, sada je jako važno da partner također može postaviti granice na poslu - to pokazuje da on ili ona vjerojatno također mogu komunicirati granice u odnosima.

Postavljanje granica vrlo je važan trend. Treba naučiti reći 'ne' i jasno priopćiti gdje su naše granice, bez obzira govorimo li o emocionalnim temama, ili govorimo o mentalnom zdravlju, ili financijama. 

Možda vas zanima 7 celebrity parova čiju vezu nitko nije očekivao. Kome je ljubav procvala u 2023.-oj? Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    ma to je prevara