Life&style

'The Wonderful Story of Henry Sugar': Sve što znamo o novom filmskom spektaklu Wesa Andersona

Anderson je izdao film 'Asteroid City' ranije ove godine, nevjerojatan filmski komad koji je jednako oduševio kritiku i publiku. Međutim, kreativni duh sjajnog redatelja ne miruje pa je, više od desetljeća nakon filma 'Fantastični gospodin Lisac', Anderson oživio još jednu klasičnu priču Roalda Dahla. 

U svojim zadivljujućim filmovima Wes Anderson pronalazi način da savršeno opiše čovječanstvo s ugodnom stvarnošću koja pojednostavljuje tamnu stranu ljudske prirode. S izvrsno simetričnim kadrovima, dirljivim autsajderima i snažnom porukom, redatelj koristi ekscentričnosti i narativ kako bi ispričao priče s dubokim poukama i spoznajama dok pleše na rubu neobičnosti. U svom nadolazećem izdanju, 'The Wonderful Story of Henry Sugar', Anderson će ponovno pričati zanimljivu priču kroz zapanjujuće prizore i iskrivljenu duhovitost, dok pretvara još jednu od klasičnih priča Roalda Dahla u vizualno izvanredno i slatko komično umjetničko djelo. Evo svega što znamo o novom filmu. 

 | Autor: Netflix Netflix

Film izlazi u listopadu

Projekt je potvrđen u siječnju 2022. godine, a samo tjedan dana kasnije započelo je snimanje. Kratki film će debitirati na Venecijanskom filmskom festivalu prije nego što bude pušten u javnost 16. listopada. U rujnu 2021. Netflix je kupio tvrtku 'Roald Dahl Story Company' za 686 milijuna dolara, dajući platformi za streaming prava na kompletna autorova djela. Nakon izdanja mjuzikla 'Matilda' 2022. godine, 'The Wonderful Story of Henry Sugar' bit će drugo djelo Roalda Dahla koje će stići na uslugu streaminga.

Možda vas zanima Jacob Elordi i Rosamund Pike glumit će engleske aristokrate u 'Saltburnu', producentica je Margot Robbie Rubrika Life&style Life&style

Sjajna glumačka postava

Benedict Cumberbatch glumit će Henryja Sugara, pohlepno dijete bogatog oca koje će saznati stvarnu vrijednost svog novca nakon što stekne čudnu sposobnost. 'The Wonderful Story of Henry Sugar' bit će prvi film Benedicta Cumberbatcha s Wesom Andersonom, koji je poznat po tome da često radi s istim glumcima. Uz Cumberbatcha će glumiti i Dev Patel, Ralph Fiennes, Rupert Friend, Richard Ayoade i Ben Kingsley.

 | Autor: The Weinstein Company The Weinstein Company Foto: The Weinstein Company, Benedict Cumberbatch

Obrada dječje priče Roalda Dahla

Premda svi njegovi filmovi imaju sličan vizualni i narativni stil, tematika projekata Wesa Andersona uvelike se razlikuje. U svojim prethodnim djelima se Anderson uhvatio u koštac s teškim temama poput revolucije, tuge i usamljenosti. U filmu 'Kraljevstvo izlazećeg mjeseca' redatelj je uzeo snažne, naizgled odrasle teme romantične ljubavi i obiteljskog odbijanja i osmislio priču u kojoj dječak napušta svoj izviđački kamp kako bi izgradio život s djevojkom svojih snova. Slično tome je redatelj uspio uzeti dječju priču Roalda Dahla 'Fantastični gospodin Lisac' i osmisliti podzaplet koji se bavi pohlepom i razlikom u bogatstvu na dojmljiv način za publiku, mladu i staru. Andersonov novi film temelji se na drugom djelu Roalda Dahla, a namijenjen je starijoj publici.

'The Wonderful Story of Henry Sugar' prati naslovni lik do liječničke ordinacije gdje pronalazi medicinski nalaz o čovjeku iz Indije koji tvrdi da može vidjeti bez očiju. Henry, kockar koji nikada u životu nije radio ni minute, uviđa financijske prilike koje bi mu ova moć mogla pružiti. Tijekom tri godine proučavao je metodu meditacije, a s vremenom je stekao sposobnost da vidi kroz igraće karte, pa čak i predviđa budućnost. Henry svoje novootkrivene talente vodi u kockarnicu i uočava pohlepu u onima oko sebe nakon što je osvojio veliku svotu novca. Henry ubrzo shvaća da je izgubio smisao za zabavu koji dolazi s mogućnošću pobjede i odlučuje učiniti nešto dobro sa svojim novcem. Nakon što je saznao da je bacanje novčanica s prozora nezakonito, Henry shvaća da želi otvoriti najbolja sirotišta na svijetu. Međutim, kako bi to učinio, Henry treba još više novca i nađe se u nevolji s mafijašem iz Las Vegasa koji je vlasnik kasina. Henry se mora prerušavati i putovati svijetom kako bi se sakrio dok uči cijenu svojih dobrih djela.

Izvorna priča je ispričana s puno manjih priča unutar nje, i kao takav, film će biti podijeljen u tri poglavlja, s likom Henryja Sugara koji će djelovati kao poveznica između njih. S ovakvim načinom pripovijedanja vjerojatno je da će Anderson unijeti sličan stil u film kao što je to učinio u filmu ' Francuska depeša Liberty, Kansas Evening Sun', u kojem je ispričao razne priče istovremeno, dolazeći do jednog važnog zaključka. A zaključak ove priče je da nijedno djelo ne prolazi nekažnjeno.

Venecijanski filmski festival Možda vas zanima Bliži se slavni Venecijanski filmski festival, ovo je 10 filmova na programu koje želimo gledati Rubrika Life&style Life&style
Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0